Kovács Zoltán megmondta, hogy az újságírónak kuss a neve, most pedig fizikailag is megszűnt a kérdezés lehetősége

Az Operatív Törzstől már csak emailben lehet kérdezni, ami azért jó, mert eddig szóban sem válaszoltak.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár csütörtökön bejelentette, hogy virtuálissá teszik a koronavírussal kapcsolatos sajtótájékoztatókat. Az Operatív Törzs stúdióba költözik, onnan fognak „tájékoztatni”. Kérdezni majd emailben lehet.

Mindezt az újságírók biztonságával is magyarázta, mivel a médiamunkások össze vannak zárva a teremben, de azért lehet egy olyan gondolatunk, hogy ez nem igaz.

Főleg azok után, hogy Kovács Zoltán vasárnap tartott egy olyan sajtótájékoztatót, amire a KCNA észak-koreai állami hírügynökség is elégedetten csettintene, bár az is lehet, hogy eleve szoros kapcsolatban állnak a Fidesz-médiával, olyan hasonló elven működnek a munkafolyamataik.

Akkor tulajdonképpen kijelentette, hogy az újságírók ne kérdezzenek, mert nem tudnak semmit a járványról, a kormány pedig mindent tökéletesen csinál.

És ha már email: egy nappal később Szél Bernadett és Hadházy Ákos egy orvos által megfogalmazott kérdéseket küldött tovább az Operatív Törzsnek. Természetesen nem kaptak választ.

Jelenleg ott tartunk, hogy szünetelhet a parlament, a kormány szinte korlátlan jogokkal ruházhatja fel magát, az Operatív Törzs online lesz, az állampolgárnak pedig fogalma sincs, hogyan lehet majd bárkit számonkérni a „veszélyhelyzet” idején. Ahogy az újságíróknak vagy az ellenzéknek se.

Nagyon úgy tűnik, hogy akárcsak a parlamenti jogkörök további szűkítése, a kormány minden apró, a vírussal kapcsolatos döntése azt a célt is szolgálja, hogy a meglévő csekély kontrollja is elvesszen az ellenzéknek, amit a kormánypártok felett gyakorolhat.