Köztévé: A koronavírus terjedése elvonja a figyelmet a migrációról, pedig nem kéne

Az évi több mint 100 milliárdnyi adóforintból működő köztévé szerint koronavírus ide vagy oda, nem szabad, hogy lankadjon a figyelmünk a migrációval kapcsolatban, mert a bevándorlók csomó vírust hozhatnak Afrikából. Bakondi György szakértette meg a témát.

Bár Orbán Viktor hétfőn azt mondta a parlamentben, hogy teljesítmény nélkül nem jó ötlet pénzt adni az embereknek, belbiztonsági tanácsadója, Bakondi György szép summát kap azért, mert egy héten belül legalább háromszor-négyszer megijed a migrációtól.

Ez némileg aktualitását vesztette az utóbbi hetekben, de ettől nem jött zavarba. Főleg úgy, hogy korábban már megtalálta az összefüggést a koronavírus és az illegális migráció között. Mostanra az a veszélyhelyzet állt elő, hogy az emberek a koronavírus árnyékában nem foglalkoznak eleget a migráció kérdésével, pedig…. Pedig

„az Európába igyekvők nem ismert vírusokat hozhatnak be Afrikából”.

Ráadásul a migránstáborok a járvány melegágyának számítanak.

Ja, és még valami: a szociális ellátórendszer leterheltsége is nagyban összefügg a migrációval, továbbá mindenféle betegségek behurcolása is bekövetkezhet.

A múlt héten egyébként - a police.hu adatai alapján - 11, azaz tizenegy darab tiltott határátlépés történt. Tömegesnek mondható.

De mint már említettük korábban, ettől függetlenül a magyar közéletben Bakondi György televíziós szereplései tartalmazzák a legtöbb váratlan fordulatot. Érdemes nyomon követni a munkásságát a karanténban is.