Miközben sok magyar eü dolgozónak nem jut, 100 ezer maszkot adományoztunk Észak-Macedóniának

Úgy tűnik, Orbán minden egyes döntésével igyekszik bizonyítani, hogy kizárólag a populizmus érdekli, nem a válságkezelés.

Egészségügyi védőfelszerelést adományozott Magyarország Észak-Macedóniának hétfőn, hogy a nyugat-balkáni ország minél hatékonyabban tudjon szembeszállni az új típusú koronavírus-járvánnyal - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szkopjéban.

Ez pedig remek hír mindazon hazai egészségügyi dolgozó számára, akik a járvány 4. hetében is kénytelenek védőfelszerelés nélkül szembenézni a vírussal. Ugyanakkor egy populista kormányfő rajongói számára remekül kommunikálható, hogy Orbánék annyira királyul kezelik a helyzetet, hogy még a környező országoknak is segítséget nyújtunk.

A valóság azonban ennél sokkal szomorúbb. A védőfelszerelés hiánya csak az egyik dolog, a másik tragédia irányába mutató tény, hogy a magyar kormány Európában szinte utolsóként dolgozott ki gazdasági mentőcsomagot, aminek ráadásul szintén jelentős eleme, hogy populista módon főleg a nyugdíjas szavazatokat szeretné bezsebelni.

Állítólag eddig is annyira szárnyalt a gazdaság, hogy bátran küldözgettük a tízmilliárdokat Kenyán át Vietnamon keresztül, Ugandáig mindenhova. Nem olyan régen 85 milliárd forintot különítettek el Orbánék csak a "fejlődő világ országainak felzárkóztatásara", miközben több mint 11 milliárd ment "a világ "keresztényeinek megsegítésére" is. Mostanra azonban a szépen felfújt, "szárnyaló gazdaság" nevű propagandalufi nagyon könnyen kipukkadt, ugyanis kiderült, közel nincs annyi pénz, mint amivel évekig kábították a magyar állampolgárokat.

Most megint nagylelkűek vagyunk és maszkokat küldünk Észak-Macedóniába. Csak nehogy ez a lufi is kipukkadjon, és kiderüljön, hogy nekünk sincs elég! Ja, hogy az már rég kiderült...