Válságkezelés: Pécsnek is új stadiont adna Orbán

A Pécsi Újság értesülései szerint Hargitai János, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kedden az Országgyűlésben egyeztetett Orbán Viktorral a PMFC új stadionjáról. Ez pedig redkívüli örömünnepre ad okot. Kár, hogy rendezvényeket még nem lehet tartani.

A lap úgy tudja, a kormányfő pozitív választ adott, így "felcsillanhat a remény", hogy Baranyában is épül olyan stadion, amely nem csak NB II-es, hanem élvonalbeli, sőt nemzetközi találkozók rendezésére is alkalmas lesz. Hargitai János is megerősítette az információkat.

A PMFC a következő szezontól az NB II-ben szerepelhet, az viszont egyelőre kérdés, hogy hol játszhatja a mérkőzéseit. A Pécsi Újság emlékeztet: az Újmecsekaljai stadion az NB III-ra is a alkalmatlan volt, csak a szövetség ideiglenes engedélyével rendezhettek benne meccseket.

Viszont valószínűleg százezrek lennének kíváncsiak a PMFC mérkőzéseire, így megérdemelnének már egy új stadiont. Csányi Sándor is megmondta, hogy az NB I érdekesebb mint a spanyol bajnokság. Legalábbis neki. Érdeklődés szempontjából ezt szorosan követheti az NB II.

Ja, amúgy máshol is zajlik a határozott válságkezelés, éppen tegnap derült ki, hogy 6000 férőhelyes sportcsarnok épül Székesfehérváron. Is.