Az Orvosi Kamara keményen visszaszólt Káslernek

Orbán emberminiszterének szerecsenmosdatásában nem csak a fluffermédia, de maga az alkalmatlan miniszter is részt vesz.

Kásler erre főként a „Miniszteri percek” című alákérdezős förmedvényt használja. Egy ilyen „interjú” során igyekezett újfent letolni magáról a felelősséget, és az orvosokra hárítani az ágyak felszabadításáról hozott utasításának szakmai-etikai következményeit.

Az Orvosi kamara azonban reagált Kásler szánalmas kísérletére, közleményükben tegnap kifejezték,

Kásler Miklós miniszter mai nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárítja az ágyak felszabadításáról hozott utasításának szakmai-etikai következményeit, hippokratészi esküjük megszegésével is vádolva őket, a teljes orvostársadalom nevében visszautasítjuk.

A MOK határozottan kijelentette,

elvárják, hogy a döntéshozók, miniszterek, akik az egész nemzet szolgálatára kaptak felhatalmazást, mindenkor hitelesen vállalják fel döntéseik következményeit. A nemzet érdeke, hogy egy tiszta, korrupció nélküli, a hibákat transzparensen feltáró és azokból folyamatosan tanuló, a betegeket középpontba helyező egészségügyünk legyen. Ebben a Magyar Orvosi Kamara továbbiakban is szakmai partnerséget biztosít, ahogyan tette a járvány időszaka alatt is. 

Előfordulhat, hogy a totálisan alkalmatlan miniszter, minden kormánypárti igyekezet ellenére nem sokáig maradhat a posztján, ahogyan azt nálunk is olvashattad, időközben a Helsinki Bizottság pert indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen, amiért megtagadták annak a dokumentumnak a kiadását, amelyben Kásler Miklós felszólította a kórházak vezetőit a kórházak részleges kiürítésére. Felkészül: Pintér Sándor?