Dömötör Csaba megszokta, hogy "az álhírek együtt terjednek a vírussal"

Volt rá ideje, hiszen a kormánymédia egészen magas szintre fejlesztette az elmúlt 10 évben az álhírterjesztést.

Dömötör Csaba Facebook-videóban mesél arról, hogy Dobrev Klára három álhírt is terjesztett:

Dömötör Csaba az álhírekről való mély elmélkedés és cáfolat-próbálkozások közepette pár dolgoról viszont nem beszélt. Pl. arról, hogy volt 158 sajtóhelyreigazítási per, amiből 80 esetben, azaz nagyjából 50 százalékában marasztalta el részben vagy egészben a kormányközeli médiát a bíróság 2019-ben. Nehéz kiszámolni, hogy az hány darab álhírt jelent.

Említhetnénk példaként azt is, hogy a Jobbik júliusban első fokon két sajtópert is megnyert, az egyiket a 888.hu-val, míg a másikat a köztévével szemben, de hasonló történt Vona Gábborral is. 

A párt volt elnöke sorra vesz elégtételt a bíróságokon a kormánymédiával szemben azok miatt az állítások miatt, amikkel a 2018-as válsztási kampányban a magyar sajtótörténelemben példátlan módon igyekeztek lejáratni Orbán kihívóját. Egy ebből az időszakból származó ordas hazugság végére került pont szintén júliusban, mikoris a Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy 

„www.origo.hu portálon 2018. március 3. napján „Vona házhoz megy a székely pofonért Marosvásárhelyen” címmel megjelent cikk valótlanul állította a felperesről, hogy felesküdött Allahra”.

Szintén a nyáron a Mediaworks kért bocsánatot Vona Gábortól, mert 2018 januárjában épp azt találták ki, hogy a Jobbik akkori elnöke iszlám terrorszervezetekkel találkozgat. 

Ennyit az álhírekről.

A Dömötör Csaba által emlegetett tesztelésről pedig csak annyit érdemes még tudni, hogy 

A külügy 4689 forintért vett teszteket, de a magyar embereknek 19 500 forintba kerül.

Arról pedig, hogy az évi 100 milliárból működő "köz"média miként válik nevetségessé hazugságai által, ITT ÍRTUNK bővebben.