Újabb médiatörténeti ékkövet helyezett Orbán koronájára a köztévé

A minap már írtunk róla, hogy miközben Kövér elvtárs épp arról beszélt, hogy tőlünk nyugatra van baj a sajtóval, a közmédiában nem volt hír, ki nyerte az amerikai elnökválasztást. Spoiler: Még mindig nem az.

A 444 számolt be róla, hogy a közmédia honlapján csak a trumpista narratíva jelenik meg, az, hogy tulajdonképpen ki nyerte az elnökválasztást, nem. Hétfőn pedig még egy olvasói szavazást indítottak arról, hogy történtek-e csalások az elnökválasztáson.

A top lakáj szerepét ezúttal (is) Fábián Barna vállalta magára, aki az M1-en tegnap reggel közel 9 percen át beszélgetett a fideszes Alapjogokért Központ egyik arcával, Koskovics Zoltánnal arról, hogy „egy héttel az elnökválasztás után továbbra is sok a bizonytalanság az Egyesült Államokban”, mert bár Biden megtartotta a győzelmi beszédét, de Trump bírósághoz fordul a levélszavazatok miatt.

Fábián Barna amúgy az a közmédiás karakter, akinek zsenialitásával a BBC szerkesztői és hírszerkesztési alapelvei úgy fonódnak össze, mint Ginger Rogerst és Fred Astaire a Flying Down to Rio című filmben.

A nemzeti konzultációról például így "kérdez":

„Egy ilyen nemzeti konzultáció – hiszen már nyolc korábban volt – nyilván tapasztalatokban is gazdagodik a kormány, mikor megkérdezi a magyar lakosságot, ez elsősorban azt is jelenti, hogy tisztán akar látni a kormány, hogy a magyar lakosok a különböző kérdésekről miként vélekednek, és akkor egy ekkora hátulról jövő támogatással már – hogy is mondjam csak – nagyobb eséllyel lehet tárgyalni mondjuk az Európai Unióban is?”

Összegezve: Barna fizetését a magyar adófizetők állják. Kövér László szerint pedig tőlünk nyugatra van baj a sajtóval.