Az megvan, hogy Orbán Viktor már nyíltan beszél az EU-ból való kilépésről?

Amíg Orbán Viktor a Soros-tervről magyaráz a propagandacsatornáin, úgy tűnik, az ő terve az, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból.

Azzal, hogy már az Egyesült Királyságban pár héten belül elkezdik az oltásokat, bebizonyították azt, hogy sokkal jobban járnak azok, akik kilépnek az unióból. Bebizonyosodott, hogy míg az uniósban a politikusok politikai vitákat folytatnak, egymást támadják, akár a jogállamiság kérdésével is, addig az unión kívüliek hatékonyan védik meg polgáraikat azáltal, hogy a tényleges problémákra fókuszálnak – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban.

Ennyire nyíltan korábban még nem pedzegette a kilépést, de már a nyáron is a hanyatló Nyugatról értekezett.

Európa, sőt a teljes Nyugat sem képes többé maga felé irányítani a világgazdaság erőforrásainak áramlatait, ezért erőpróba előtt állunk – mondta augusztus 20-án, mikor átadta a Nemzeti Összetartozás Emlékművét. Akkor kiemelte, hogy vissza kell találni Európának a kemény munka, az ésszerű gazdálkodás és a felelős életvezetés világába. Szerinte kétségek gyötörnek bennünket az európai civilizáció jövője miatt, és a kontinens országai széttartó irányban haladnak.

A nyugat lemondott a nemzet erejéről, a házasság és az utódok nyújtotta boldogságról és a keresztény Európáról – mondta a kormányfő, majd hozzátette: ehelyett migrációval, nyitott társadalommal és szivárványos családokkal kísérleteznek. (Eközben amúgy éppen Szájer József is a nyitott társadalmat építgette Brüsszelben, amiről valószínűleg nagyon régóta tudott Orbán Viktor is, de az ocsmány képmutatásról másik cikkben írtunk.)

Mindezek után aztán Orbán Viktor lazán megvétózta az uniós mentőcsomagot, miközben orosz és kínai hiteleket vesz fel. A keleti diktátorokhoz való vonzódása pedig régóta köztudott. Koszorúzott már kommunista emlékművet a kínai Tienanmen téren, Putyin és Erdogan pedig úgy járnak Budapestre, mintha haza jönnének.

És ugye nem volt olyan régen az sem, hogy miközben az Európai Unió szinte en bloc megkérdőjelezte a fehérorosz elnökválasztás tisztaságát és elítélte a csalások miatt tüntetőkkel szembeni brutális karhatalmi fellépést, a magyar kormány egyetlen szót sem szentelt az ügynek. Arról is írtunk, hogy a Fidesz-médiában is nagy volt a zavar, hiszen még a hű káderek is elimserték a demokrácia hiányát, hivatalos kommunikáció azonban egyáltalán nem volt, ami sokkal inkább a Lukasenka melletti kiállásra utalt. 

Sőt: 

Orbán Viktor még június elején ki is pattant Fehéroroszországa, hogy büszkén kijelentse, hogy ő az első magyar miniszterelnök, aki Európa kommunista diktatúrájába ment barátkozni.

"A magyar-fehérorosz politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztését szorgalmazta" Minszkben, az Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel folytatott tárgyaláson.

Nagyon úgy fest a helyzet, hogy Orbán Viktor szép fokozatosan igyekszik megkajáltatni a híveivel, hogy Kelek-Közép-Európa a kereszténység és a nemzetállamok utolsó bástyája, ami pedig ettől nyugatabbra van, az brüsszeélista-sorosista-libernyák, a lehető legrosszabb a Kövé László-i elveket valló magyar embernek. Ha pedig az egybites maszlagot elég sok orbánista nyeli be, elindulhatunk kifelé az Unióból. Ez az Orbán-terv pedig sokkal veszélyesebbnek tűnik a fideszes propagandagyár által kreált Soros-tervnél.