Tüntetésre készülnek a vállalkozók a korlátozások miatt

Ha továbbra sem tudnak dolgozni és nem kapnak segítséget az államtól, február elsején a Hősök terére vonulnak.

Felszólítok minden vállalkozót, alkalmazottat és érintettet, hogy amennyiben a kormány tovább húzza a korlátozó intézkedéseket, abban az esetben jöjjenek el a megadott időpontban a Hősök terére és közösen tiltakozzunk a megszorítások ellen. Tegyünk közösen azért, hogy legyen jövőnk és munkánk, illetve munkahelyünk! Ha más üzlet egységek nyitva lehetnek, akkor mi is nyithassunk ki! - írják a szervezők a Facebookon.

A február elsejére meghirdetett demonstrációra már több ezren jeleztek vissza.

Egyre többen elégelik meg, hogy a járványhelyzet miatt dolgozni nem tudnak, de az állam érdemi segítséget nem nyújt számukra. Bécsben a múlt hétvégén tízezren tüntettek, Lengyelországban a vállalkozók közölték: bármi lesz, ők kinyitnak.

Így tett egy nagykanizsai vendéglátós is, akinél szintén betelt a pohár: újra kinyitnak, különben tönkremennének.

Az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről /az út szélén lettünk hagyva/ az ígéretek ellenére, gondolok itt vállalkozás támogatás, bértámogatás /amit nyújtanak az vicc!!/, így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!

- olvasható a nagykanizsai Resti Presszó & Söröző Facebook-bejegyzésében.

Magyarországon eddig demonstrációra nem volt példa, pedig a kormány itt közel sem adott annyi segítséget a munkából kiesetteknek, mint a "laborként" kezelt Ausztria.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként a csütörtöki kormányinfón azt mondta, hogy a kormány a jövő héten "tekinti át az intézkedéseket", de amíg nincs tömeges oltás, nem várható enyhítés.

Frissítés: 

A fent említett Facebook-esemény szombaton váratlanul elérhetetlenné vált. Így nem tudni, mi lesz a tervezett tüntetés sorsa, az viszont biztos, hogy egyre több az elégedetlen hang.

Ha a kormány nem vesz tudomást arról, hogy ha alapjogot korlátoz, kompenzálnia kell, akkor nincs mese, nincs vesztenivalónk, ki kell nyitni. De nem egyesével, mert akkor felapróznak. Összehangoltan, egyszerre, tömegesen. Reméljük, nem jutunk el idáig, reméljük, a komplett vendéglátó szektor ér egy Mészáros Lőrincnyit. Bevallom, kétlem, hogy Orbán Viktor szerint igen. Dicsértessék!

- írja például a kocsmát is üzemeltető Tibi atya a Facebookon.