Ezek Gulyás Gergely és a kormány friss tanácsai a jelen járványhelyzetre

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón olyan értékes információkat mondott, hogy muszáj rendezett formában, mintegy kordokumentumként is a nyilvánoság elé tárnunk. Íme:

- A kormány a jövő héten tekinti át az intézkedéseket, de amíg nincs tömeges oltás, nem várható enyhítés. (Nesze semmi, fogd meg jól!)

- Védettséget igazoló okiratot (egy plasztikkártyát) kaphatnak, akik már megkapták az oltást vagy már átestek a koronavíruson. A miniszter szerint az ő esetükben például nem lesz értelme fenntartani az este 8 utáni kijárási tilalmat. (Tudjuk, hogy eddig is este 8 után fertőzött igazán a vírus, így eddig nagyon sok értelem volt a kijárási tilalomnak 8 után. A beoltottak viszont így szabadon mehetnek majd éjjel mondjuk.. ööö.. hova is?)

- Általában a védettség legalább egy évig fennáll, így feltehetően a koronavírus-oltással kapcsolatban is így lesz. (Nem tudjuk, de lehet.)

- Csak olyan oltóanyagot kívánnak beszerezni, amellyel már több millió embert beoltottak. (Mert ha már beoltottak vele több millió embert, akkor csak jó lehet. Igaz, a szarra is rászáll több millió légy, de azért a gondolkodás képességével felruházott élőlények nem feltétlenül követik őket ebben.)

- Az oltóanyagok közül mindenki kiválaszthatja magának azt, amelyikben megbízik. (Ehhez a kormány tájékoztatást, segítséget nem ad, keresd meg a Google-ben, ami érdekel.)

Szijjártó Péter Moszkvába utazik az orosz oltóanyagok kapcsán. (Nem azt fogja ellenőrizni, hogy mi van az oltóanyagban, a beszerzésről tágyal állítólag. Köszönjük.)

- Négyezerrel többen dolgoznak 2020 decemberében, mint 2019 év végén.

- Az ingyenes parkolás fenntartásának kérdése is szóba kerülhet, de "aki teheti, az jobban teszi, ha autóval, és nem tömegközlekedéssel utazik". (Válságkezelés lvl 999)

- Az idősek vásárlási sávjának visszaállítására nem érkezett javaslat, így egyelőre nem is tervezik ennek újbóli bevezetését. (Az idősek vásárlási sávja november 23-án lépett életbe, és olyan remek intézkedésnek bizonyult, hogy december 12-én fel is függesztette a kormány.)

- Az oltási rend miatt senkit nem oltottak be a kormánytagok közül a koronavírus elleni vakcinával. A szabály a kormánytagokra is vonatkozik, így ezért nem kaptak oltást. A politikusok beoltása csak akkor lenne indokolt, ha a társadalom bizalma alacsony lenne a vakcinák iránt, de ez nem így van. Ebben az esetben viszont jogszabályt kellene módosítani. (Vagyis nem láthatjuk majd, ahogy Orbán Vikotort megszúrják a kínai vagy az orosz vakcinával, azt csak a propagandamédián keresztül promózza a kormány.)