Ez volt Orbán három legnagyobb hazugsága a járvány felbukkanása óta

Ennél jóval több ok van arra, hogy aki ebben az országban él, ne bízzon Orbánban és kormányában, de a járványhoz kapcsolódóan talán ezek voltak a populista "vezér" legocsmányabb hazugságai.

A magyar kormány minden fontos döntést elsőként hozott meg Európában! 

 - jelentette ki még márciusban rendkívül magabiztosan a parlamentben Orbán. Már akkor tudtuk, hogy ez akkora kamu, hogy kész csoda, hogy nem szakadt le a plafon. 

Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani - hangzott később nagyotmondó Viktor felelőtlen ígérete.  

 

Egyetlen magyar sincs egyedül. 

- ez a szlogen kísérte végig a látszatintézkedésekkel és sikerpopropagandával operáló Orbán elmúlt egy évét. Sajnos ez sem így lett. Rengeteg ember és család maradt valós segítség nélkül, miközben a miniszterelnök még a válsághelyzetet is hatalma megszilárdítására, és strómanjai hízlalására használta és használja fel. 

Ezek után nem csoda, hogy az ország zöme nem kér az Orbán és kormánya által erőltetett kínai vagy éppen orosz vakcinából. A miniszterelnökre nemhogy a válsághelyzet megoldását, életek megmentését, de még egy biciklit sem szívesen bízna az ember...