Jól helyezkedik, gyorsan kapaszkodik: Dömötör Csaba, a puhatestű kommunikációs "zseni"

Vannak a Fideszben azok a kiégett, vén arcok, akik közül többen még kommunista korukból maradtak a politikában. Aztán van az új generáció, a feltörekvő fiatal nemzedék, akik közül sokan egész magasra törnek (annál rosszabb lesz a zuhanás). Amikor ők ezeket a hamis konzervatív, álszent, avítt nézeteket szajkózzák, egészen groteszk hatást keltenek, hiszen már csak korukból adódóan is egy modern, boldog országot kellene építeniük, ennek ellenére ők inkább ezeket a maradi, diktatórikus elveket hirdetik és egy gyűlölettel teli hellyé teszik ezt az országot. Közülük is az egyik viszonylag új a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba.

Dömötör Csaba 1982-ben született Budapesten, a Corvinuson diplomázott nemzetközi tanulmányok szakon. Felsőfokon beszél angolul, németül és franciául. 2005-től a Fidesz munkatársa, a Kommentár Alapítvány szerkesztőségi munkatársa, majd az Európai Parlamentben lett asszisztens, illetve az Európai Néppárt Ifjúsági szervezetének alelnöke, majd elnöke. A 2014-es választások során kampányfőnök-helyettes volt, ezután a kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkárrá, majd a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárává nevezték ki - ez egészen pontosan azt jelenti, hogy személyes felelőssége is van azt illetően, hogy hülyének nézték az egész országot és gyűlöletet szítottak. Különös tekintettel a Stop Soros kampányra, vagy az ellenzék ellen irányuló hazug és nemtelen támadásokra, melynek kapcsán azóta is sorra nyeri a pereket az ellenzék. 2018-tól parlamenti képviselő is, az országos lista 64. helyéről. 

Vagyonnyilatkozata elég érdekes növekedést mutat. Míg 2018-ban egy VII. kerületi és egy váci lakása volt, illetve egy 2015-ös Ford Mondeót lízingelt, emellett volt 1,6 millió forintnyi követelése, addig 2020-ra a VII. kerületi ingatlant felváltotta egy 939 nm-es váci telek, egy Peugeot 5008 (7 milliótól indul), van 30 millió Ft-ja állampapírban és 3,61 milliónyi követelése. Fizetése bruttó 1,3 millió forint. Nős, négy gyermeke van. Ahhoz képest egész szépen gyarapodott a család. Talán túl szépen is. 

Dömötörnek van egy YouTube-csatornája, 1700 feliratkozóval. Ezen kifejtette például, hogy ha valaki megrázza a büntetésfát, akkor ne csodálkozzon, ha a fejére esik néhány milliós büntetés. Micsoda aljas cinikusság ez. Ha valaki kiáll a magyar emberek valódi védelme érdekében, akkor Dömötör Csaba majd jól megmondja neki, hogy így járt? Dömötör szerint amúgy az ellenzék fakarddal harcol a valóság ellen. Szerintünk meg azért, hogy végre lássák az emberek a valóságot.

Dömötör arról híres, hogy sunyin és bármiféle morális korlátok nélkül Gyurcsányozik a Parlamentben. Nem véletlenül ilyen puhatestű: Dömötör Hollik István sógora, azaz a két kommunikációs zseni családi kapcsolatokat is ápol. 

Dömötör egyébként szociológus feleségével céget alapított még 2013-ban média és informatikai területen, a bevétele 11,5 illetve 68,5 millió forint volt, majd ezt követően, 2015-ben fel is számolták – vajon miért? Szüleinek cége pedig szépen tarolt az állami tendereken: a paksi kiégett kazetták tárolójának takarításáért sokmillió forint ütötte a markukat, de üzemeltetnek egy vendégházat is. Vélhetően Paks2-ből a Dömötör-család további zsíros bevételt remél...