Fidesz: "Összefogásra van szüksége a kereszténységnek, mert különben pusztulás vár sok-sok keresztényre"

Soltész Miklós annak alkalmából, hogy az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan Magyarországon tartják az évenként esedékes összejövetelüket az európai keleti szertartású katolikus püspökök, arról beszélt, hogy az egyházakkal összefogva a magyar kormány megpróbálja megvédeni Magyarországon a keresztény hitet.

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Gödöllőn azt is elmondta, hogy 

az elmúlt 10 évben 3000 templomot újított fel a kormány a Kárpát-medencében és 150 templomot épített.

Kiemelte, hogy megpróbál a kormány segíteni másokon is, ezért a Hungary Helps Program keretében 30 országban több mint százezer embernek nyújtottak segítséget.

Apropó Hungary Helps:

Fidesz Azbej Tristanja amúgy nem is olyan régen éppen arról áradozott, hogy 

a kormány döntése nyomán 2019-ben mintegy egymillió eurós segítséget nyújtottak, hogy a Homszból elüldözött keresztények otthonait, templomait és intézményeit felújítsák.

A Hungary Helps elnevezésű programra 2017-es indulása óta bőven több mint 10 milliárd forintot költöttek eddig. Bár itthon a válság közepén - pl. tavaly nyáron - egyébként 376 ezer munkanélkülit regiszráltak, a világ számos egyéb pontjára küldtünk támogatásokat. 2020 júliusában pl. 1 millió dollárt adtunk jeruzsálemi iskoláknak. De a magyar kormány a jazidi nők társadalmi reintegrációját is finanszírozta.

Mert ugye itthon már minden rendben van. A magyar kormány pedig gyakorlatilag a kereszténység megalapítója.