Péterfalvi Attila is megmagyarázta, hogy a Pegasus-lehallgatásokra valójában szükség volt

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint ha hisszük, ha nem, minden jogszerű volt.

Péterfalvi Attila a Hvg360-nak adott interjújában beszélt a Pegasus-ügyről, mely kapcsán elmondta, hogy:

"sajtóban megjelent nevek között valóban vannak olyanok, akikkel szemben titkos információgyűjtés folyt. De azt is megállapítottuk, hogy az általunk vizsgált esetekben ezek jogszerűek voltak".

Persze, a részleteket nem árulta el, mert azok "minősített adatok", de szerinte aki érintett volt, annál "megalapozott volt a tényállás".

"más kérdés, hogy ez most olyan helyzet, amikor vagy elhiszem, vagy nem, hogy az adatvédelmi hatóság ezeket az iratokat látta és azok alapján megalapozottnak találta a megfigyeléseket" - fogalmazott.

Hozzácsapta mindehhez azt is, hogy nemzetközi szinten sincs jobb szabályozás a titkos információgyűjtés kapcsán, mint hazánkban, szerinte egyszerűen most Magyarország került a szégyenpadra.

De: örüljünk, mert Péterfalvi "el tudja fogadni, hogy sokaknak mindez nem hangzik megnyugtatóan".

Ha emlékszünk, nem is volt olyan rég, hogy az elnök úr javaslatot tett a kormánynak, hogy olyan jogszabályt alkosson a közösségi médiáról, ami szerint csak alapos indokkal lehet felfüggeszteni közösségi profilokat, és a magyar hatóság felülbírálhassa ennek jogosságát.

Vagyis: Péterfalvi "adatvédő" Attila azt szerette volna, hogy a személyes profilok felfüggesztésének felülvizsgálata legyen kormányzati kompetencia.