Jobbik: Orbán egy lesajnált Putyin-bohóc

Az orosz diktátor legalázatosabb szélkakasa hiába változott két nap alatt botcsinálta békemisszionáriussá, senki nem fogja elfelejteni, hogy a Putyin által pénzelt populista kebelbarátaival Európa elaknásításán munkálkodott - írja közleményben a Jobbik.

„Népek naprendszeréről”, „saját tengelye körül forgó országról” beszélve adott át ismét szóvirágcsokrot a cinikusan csak „békemenetnek” hívott fideszes gyűlésen a maffiakormány feje. Olyan országról ábrándozott az újdonsült békegalamb, ami „nem enged a többi bolygó vonzásának, és nem hagyja, hogy idegen erők határozzák meg a röppályáját”. Ha nem Orbán lenne az, aki saját magának adta a kilincset Vlagyimir Putyin dolgozószobájában, tán hihető is lenne az őszinte aggodalom hazánk biztonsága és függetlensége iránt. Csakhogy Orbán már egyre kevesebbeket képes megtéveszteni. Győzikék és Fásy Ádámok felvonultatásával persze lehet még próbálkozni, de a komolyan vehető emberek körében végzetesen elfogyott körülötte a levegő

- írja szerdai közleményében a Jobbik.

A párt szerint az orosz diktátor legalázatosabb szélkakasa hiába változott két nap alatt botcsinálta békemisszionáriussá, senki nem fogja elfelejteni, hogy a Putyin által pénzelt populista kebelbarátaival Európa elaknásításán munkálkodott. Ami pedig politikai jövőjét illeti – nem csak az lehet kínos számára, hogy a háború Európa-szerte kilökte a Druzsba-érdemrendes csontvázakat a szélsőjobbos szekrényekből, de korábbi szövetségesei is már annak nézik, ami: egy lesajnált Putyin-bohócnak.

"Neki is üzentek most egykori barátai. A lengyel miniszterelnök ezt írja: „A történelmet a háború tépázta Kijevben írják. A szabadság itt harcol a zsarnokság világával szemben.” És ott bizony harcolnak az orbáni világgal szemben is. A gyáva Orbán pedig? Nos, ő fél szemmel Moszkvát lesve, szokás szerint a lapítást választotta. A háborús veszély valóban az egekbe emeli a választás tétjét – csak nem úgy, ahogy Orbán képzeli. Most Putyin és Európa között kell döntenünk. A Fidesz ereje a gyűlölet, a mi erőnk az egység. Mi Április 3-án a szabadságot választjuk!" - áll a közleményben.

Már korábban írtunk róla, és nem is lehet elégszer hangsúlyozni: A választás egyik legnagyobb tétje az lesz, hogy Magyarország a keleti diktátorok csapatát erősíti majd, vagy maradunk Európában.

Amíg Orbán Viktor a Soros-tervről magyarázott a propagandacsatornáin, az ő terve régóta az, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból.

Azzal, hogy már az Egyesült Királyságban pár héten belül elkezdik az oltásokat, bebizonyították azt, hogy sokkal jobban járnak azok, akik kilépnek az unióból. Bebizonyosodott, hogy míg az uniósban a politikusok politikai vitákat folytatnak, egymást támadják, akár a jogállamiság kérdésével is, addig az unión kívüliek hatékonyan védik meg polgáraikat azáltal, hogy a tényleges problémákra fókuszálnak – mondta Orbán Viktor 2020 decemberében a Kossuth Rádióban.

Ennyire nyíltan korábban még nem pedzegette a kilépést, de korábban is a hanyatló Nyugatról értekezett.

Európa, sőt a teljes Nyugat sem képes többé maga felé irányítani a világgazdaság erőforrásainak áramlatait, ezért erőpróba előtt állunk – mondta 2020. augusztus 20-án, mikor átadta a Nemzeti Összetartozás Emlékművét. Akkor kiemelte, hogy vissza kell találni Európának a kemény munka, az ésszerű gazdálkodás és a felelős életvezetés világába. Szerinte kétségek gyötörnek bennünket az európai civilizáció jövője miatt, és a kontinens országai széttartó irányban haladnak.

A nyugat lemondott a nemzet erejéről, a házasság és az utódok nyújtotta boldogságról és a keresztény Európáról – mondta a kormányfő, majd hozzátette: ehelyett migrációval, nyitott társadalommal és szivárványos családokkal kísérleteznek. (Eközben amúgy éppen Szájer József is a nyitott társadalmat építgette Brüsszelben, amiről valószínűleg nagyon régóta tudott Orbán Viktor is, de az ocsmány képmutatásról másik cikkben írtunk.)

Mindezek után aztán Orbán Viktor lazán megvétózta az uniós mentőcsomagot, miközben orosz és kínai hiteleket vett fel. A keleti diktátorokhoz való vonzódása pedig régóta köztudott. Koszorúzott már kommunista emlékművet a kínai Tienanmen téren, Putyin és Erdogan pedig úgy járnak Budapestre, mintha haza jönnének.

És ugye nem volt olyan régen az sem, hogy miközben az Európai Unió szinte en bloc megkérdőjelezte a fehérorosz elnökválasztás tisztaságát és elítélte a csalások miatt tüntetőkkel szembeni brutális karhatalmi fellépést, a magyar kormány egyetlen szót sem szentelt az ügynek. 

A háború kitörése előtt épp Varga Judit hazudott arról gátlástalanul, hogy a gyermekvédelmi törvény miatt kell Brüsszellel szabadságharcot vívni, holott a fideszes korrupció egyedül az, ami mérgezi az országot. A röhejes népszavazás pedig még hátravan. Április 3-án azonban ennél egy sokkal fontosabb kérdésről is kell majd dönteni: Kelet vagy Nyugat.