Ökölbe szorul a kéz: meghalt a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak ide-oda

Ökölbe szorul a kéz: meghalt a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak ide-oda
Tükörbe tud nézni?

Maga a hír is sokkoló volt: nyitott mellkassal szállítottak át egy kislányt a gyermek szívklinikáról a Heim Pál Gyermekkórházba, mert előbbiben nem volt CT. A gyermek meghalt. Az esetre csak akkor derült fény, amikor a nagymama elmesélte a Klubrádióban.

Mint kiderül, az Országos Kardiológiai Intézetben nincs CT, illetve MR, ezért a gyerekeket a Heim Pál Gyermekkórházba, a felnőtteket az István Kórházba szállítják át.

Ofner Péter, az intézet főigazgatója a Népszavának azt mondta: valóban nincs náluk CT, pedig ezeket a vizsgálatokat muszáj az ilyen gyerekeknél elvégezni, mert alapinformációt nyújt az állapotukról. Ofner az RTL Klubnak azt mondta: hetente nyolc-tíz alkalommal fordul elő, hogy műtét előtt másik kórházba kell menniük a betegeknek a gépek hiánya miatt.
A szállítás megszervezése sem egyszerű: rengeteg gép utazik a gyerekkel együtt, lélegeztetőgép, infúziós pumpa, keringéstámogató eszköz, olykor műszív, és külön orvosi teamnek kell kísérnie a súlyos szívbeteg gyerekeket a CT-vizsgálatra. Mint kiderült, rendszeresen kértek pénzt az eszközökre, eddig azonban nem kaptak.
Kedves Balog Zoltán! Ön aki azt mondta, csak álhíreket gyártanak az egészségügy állapotáról, hogy tud ezek után tükörbe nézni?