Bréking! Kitört a diktatúra: A Fidesz jogellenesen szedeti le a Jobbik plakátjait? - Frissítve!

Helyi informátorunk szerint Zalaegerszegen a rendőrség jelenlétében, darus kocsik segítségével távolíttatja le a Jobbik plakátjait.

jobbikplakát

Mint ismeretes, a Jobbik néhány hete meglehetősen ötletesen játszotta ki a Fidesz „plakáttörvényét”, melyet a kormánypárt rendkívüli parlamenti ülésnap keretében, alaptörvény-ellenes módon, a településkép védelméről szóló jogszabályba bújtatva vertek keresztül az Országgyűlésen június végén.

Az ellenzéki párt szóvivője, Jakab Péter sajtótájékoztatón elmondta, különböző cégektől 1100 reklámeszközt, köztük óriásplakát helyeket vásároltak, melyeken kizárólag ők hirdetnek, nem adják bérbe. Így, tulajdonosként a pártra nem vonatkozik a plakáttörvény.

Információink szerint a Zala Megyei Kormányhivatalt vezető Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott hozott egy határozatot, melyben leírta, hogy a Jobbik három helyen szabálytalanul helyezett ki plakátot, ezért azonnali hatállyal gondoskodik az eltávolításukról. Két helyszínről már letépték ezeket darus kocsik segítségével, a harmadik jogellenes leszedését egyelőre helyi jobbikosok próbálják megakadályozni.

A helyzet abszurditását emeli, hogy ezek a plakáthelyek immár a Jobbik tulajdonában állnak, így esetükben elég nehezen lehet szó "szabálytalan" kihelyezésről.

A plakátok maradványai a fideszes "támadás" után