Ilyen arcátlanul veszi meg a szavazatokat a Fidesz

A Fidesz hírhedt arról (is), hogy rendszeresen megpróbálja lekenyerezni, megvásárolni a szavazókat ahelyett, hogy érdemi változást hozna az országba és azzal kampányolna. Összegyűjtöttük a legdurvább, legszánalmasabb, legarcátlanabb eseteket, mikor a Fidesz ilyet csinált.

Erzsébet-utalványok

A nyugdíjasokat rendszeresen próbálja lekenyerezni a Fidesz, hiszen tudják, hogy sokan közülük nagyon könnyen manipulálhatók, mivel egy teljesen más világban nőttek fel és élték le életük nagy részét. Idén karácsonykor, pláne, hogy a 2018-as országgyűlési választások előtt állunk, Erzsébet-utalvánnyal próbálja ezt tenni a kormány, amihez egy tenyérbemászó, nyájas levelet is mellékelnek Orbán Viktor nevével fémjelezve. Az utalványokkal kapcsolatosan a Fidesz ,,tájékoztató kampányba” is kezdett, mintha a nyugdíjasok nem tudnák ki hozza a leveleket, vagy hogy hogyan kell felnyitni egy borítékot.

Mozijegyek, kulcstartók és még több utalvány

Papcsák Ferenc az önkormányzat pénzéből, még a 2014-es választások előtt 25 ezer zuglói idősnek adott Erzsébet-utalványt. De ez még nem minden: az első választóknak mozijegyeket, a többieket a fideszes Pócs János aláírásával ,,díszített” kulcstartókkal próbálták a maguk oldalára állítani. Jobb lenne, ha a Fidesz nem az állam, hanem a saját pénzén húzogatná a mézesmadzagot.

Csoki by Tállai, a ,,zárcsökkentő” NAV-elnök

Mezőkövesden történt, hogy Tállai András, a Fidesz országos gyűlöletkampányának egyik megállójánál saját képével díszített csokikat osztogatott az ott megjelent nyugdíjasoknak, ami mellé kalácsot mellékelt. A papíron ott virított a Fidesz-logó és a Parlament is, valamint egy felirat: „Sok szeretettel köszöntöm az Idősek Napja alkalmából! Kívánok Önnek erőt, egészséget és hosszú életet!” Azt kifelejtette, hogy csak azért reméli, hogy sokáig élnek az idősek, hogy legyen, aki fizeti az adókat és közben rájuk szavaz. 

Tojás, egy Fideszes naplopó nevével

Ez pont pár nappal ezelőtt történt. Bajkai István fideszes választókerületi elnök nevével felmatricázott dobozban osztották az önkormányzat helyiségeiben a tojást a rászorulóknak a VI. kerületi önkormányzat által szervezett ételosztáson. Vajon úgy nem lehet segíteni a szegényeken, hogy közben nem magadat reklámozod vele?

Rétváris burgonya a választópolgároknak
Szombaton Vácott Rétvári Bence, az emberi erőforrás minisztérium államtitkára osztott ingyen krumplit az arra járóknak. Egész pontosan négy tonna burgonya lelt gazdára, mert az első 400 érdeklődő kapott 10 kilós csomagokat. Korábban már megírtuk, hogy a fideszes rakott krumplihoz már csak a kolbász hiányzik.