Kénytelen volt visszavonulót fújni a Fidesz antiszemita megmondóembere

Az ember, akiről most szó lesz, személyiségét tekintve annyira jelentéktelen senki, hogy egy közéleti portálon egy fél mondatos „elemzést” sem érne, ám a mögötte húzódó, felsőbb szintekre mutató összefüggések, és a fideszes szellemiségben fogant antiszemitizmus viszont komolyabb odafigyelést kíván. Ő Varga B. Tamás, aki egymaga megtestesíti a magyar közéletben leledző összes alávalóságot, és egyúttal azt a fideszes mestertervet, ami a liberalizmustól kezdve a polgári oldalon és a konzervativizmuson át a náci propagandáig mindent felmutatott, bizonyítva, hogy a szavazatokért semmi sem drága. Varga B. Tamás ma bejelentette, hogy eltűnik a médiából. Valószínűleg szóltak neki, hogy el kéne. Nézzük végig, hogyan jutott idáig!

Varga B. Tamás az, aki soha az életben nem tett volna minimális ismertségre sem szert, ha a közélet medrében evező, éppen domináns csónakok farvizére nem feküdt volna fel minden szilárd értékrendtől és meggyőződéstől mentesen. Hamar bizonyossá vált, hogy az ideológiamentességének, illetve pontosabban az ideológiájává váló köpönyegforgatásának egyik fő mozgatórugója a pénz. Sőt, nem is a pénz, a „valamibőlelkelltartaniacsaládom” életmagyarázat, hanem sokkal inkább a 30 ezüstpénz, a szánalmas létének fenntartásához szükséges alamizsna. Neki az is elég az emberi életek áruba bocsátásához.

Így történhetett meg, hogy az egykor az Irigy Hónaljmirigy tévéműsorainak és a Bumerángnak is szövegírójaként funkcionáló egyén a nemzeti-radikális Jobbik-táborához igyekezett csapódni, és meglátva a felkapaszkodás lehetőségét, eltökélten táplálta, felélénkítette a pártról azóta leszakadó rétegben megbúvó antiszemitizmus gyökereit.

2011-ben rá kellett jönnie azonban, hogy a Jobbikban nincs szükség a „szolgálataira” (valótlan állításai miatt egyébként több jobbikossal a mai napig perben áll), ezért 2014-ben már a Magyar Hajnalban igyekezett megtalálni a „hírnévhez” szükséges közeget. A sikerhez vezető receptnek itt változatlanul a zsidógyűlöletet hitte.

„Közéleti tevékenysége” tüntetésre járásban, publicisztikákban, dalszerzésben nyilvánult meg, meg is mutatjuk, hogy hogyan. Próbálkozásainak kvintesszenciája egyébként nagyon leegyszerűsített gondolkodást feltételez: mindenki zsidó, aki nem szimpatikus. A zsidó egyértelműen önmagában szitokszó.

Szerinte zsidó például Polgár Judit. Nem is akármilyen: cionista zsidó. Mindez annak okán jutott anno eszébe a „véleményvezérnek”, mert a kormány (igen, az a Fidesz-kormány, akinek most hű alattvalója Varga B.) Szent István Renddel tüntette ki a sakkozót. Mellesleg ennek kapcsán további fennkölt, és a közgondolkodást joggal formáló értelmiségi mentalitását is bizonyító gondolatokat is megfogalmazott: Mária Teréziát „magyargyűlölő, illegitim Habsburg kurvának”, míg Szent Istvánt „idegenbarát magyargyilkosnak” nevezte. Csak így egyszerűen, nem kívánta túlbonyolítani.  

Aztán lezsidózta Orbán Viktort is.

„Hússzal ezelőtt érkeztél, és jóltudtad, hogy ez az a hely,
Ahol te lehetsz majd a vezérem. Köszi, de benned nem hihetek,
Mert a főnököd az az Isten, akiben 1 százalék magyar sincsen.”
(…)
Kellett, hogy már neked szóljak, a gyógyszereid itt gurulnak.
S ha türelmünk majd a végéhez ér, odaküldünk, ahonnan jöttél”

Szépirodalmi, ugye?

Mikor Varga B. istenadta tehetsége a tollát vezette, akkor Pintér Sándort, és a cigányokat sem hagyta ki a sorból.

És hogy milyen átütő slágert rittyentett annak érdekében, hogy az aluliskolázottak koponyája alatt megbúvó parányi antiszemitizmuson felkapaszkodva tapsoljanak neki százan a színpad előtt?

Ilyet:

„és mentek a vonatok sorban, de rajtuk biz' egy Kohn se ült,
és sok kemény hazugság árán a fél világ megszégyenült.
(…)
És hazudtak, hazudtak egyre
És mint folyó, úgy dőlt a lé
Ajjajjaj-jajjajjaj Zyklon-B, Zyklon-B”

Az ilyen tartalmakra fogékony réteget igyekezett több oldalról is megszólítani, próbálkozott például „történelmi” „elemzésekkel” is. Így történhetett meg, hogy a kuruc.info „Holokamu” rovatába írogatott, ami erősen feszegette a holokauszt-relativizálás tényállását, Szálasit éltetett, vagy épp Szegedi Csanád háza előtt zsidózott.

Orbán zsidóságát ráadásul még 2015-ben sem nagyon kérdőjelezhette meg magában, hiszen akkortájt még mindig lelkesen szidta a rendszert, Orbán menekültpolitikáján viccelődött.

És hogy mikor jöhetett a nagy fordulat? Valószínűleg akkor, mikor a Fidesz álságos, gyűlöletkeltésen alapuló politikája a finisbe fordult, és az antiszemitizmus hullámait is igyekeztek meglovagolni a kampányaik során. A „libsiző”, „sorosbérencező” „nemzeti”, „keresztény” vonalba pedig tökéletesen illett egy magát, és a „kamuelveit” Júdáspénzért bármikor áruba bocsátó Varga B. Tamás. Tökéletesen illett a fideszes Facebook-oldalakon egyre gyakrabban előforduló zsidózás, cigányozás, népirtás és Hitler-imádat irányvonalba, az orosz hátterű importált, új „radikalizmusba”, az álhírterjesztő fideszes náci portálok forgatagába.

Így pattant be Mészáros Lőrinc Echo TV-jének stúdiójába, és így ragadhatott klaviatúrát az állami pénzekkel kitömött Pesti Srácoknál, miközben egyre hangosabban és egyre nagyobbakat piszkított, köpködött oda, ahol egykor a karrierjét szerette volna beindítani azzal az 1 perc hírnévvel, amit egy Kohn bácsis dal szellemi szintjén lévő közegben szerezhetett.

Varga B. sokszor mutatta meg, amit a pszichológusok gyakran megfogalmaznak, hogy az exhibicionizmus a belső hiányérzet kompenzálása. Amikor épp senki nem beszélt róla, mindig igyekezett egy nagyot kurjantani a levegőbe, hogy vegye már valaki végre észre: bizony ő is létezik, nagyokat tud ám mondani!

Ilyen eset volt, mikor Zagyva Gyula, a HVIM tiszteletbeli elnöke szerepelt Gulyás Márton videójában, melyben ismert közéleti szereplőkkel együtt állnak ki egy igazságosabb választási rendszer megalkotása mellett. Varga-Bíró pedig a Facebookon igyekezett magára irányítani a figyelmet, és nekiment Zagyvának azzal a felütéssel, hogy „te is csak egy liberális köcsög vagy”. Zagyva Gulya ezt nem hagyta szó nélkül, felhívta Vargát, amit a kormánypárti sajtó úgy tálalt, hogy „büdös zsidózott”, illetve a "zenész" családját is megfenyegette. 

A csörte nem feltétlenül ért volna sajtótörténeti emlékkövet, ami azonban utána történt, az nagyon sokat elárul arról, miként aprítanak az ’50-es éveket idéző Orbán-rendszer darálói.

Orbán Viktor az eset kapcsán személyesen utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a „jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel”.

Értik, ugye? Magyarország miniszterelnöke utasította Magyarország belügyminiszterét, hogy egy telefonos „vitát” vizsgáljon ki. És éppen annak az embernek a védelmében cselekedett személyesen (!) a zsidógyűlölet elleni felkent harcosként, akinek jóval több antiszemita megjegyzése volt eddigi életében, mint hiteles mondata. Ennél a pontnál vált Varga B. többé, mint ami valójában. Egy sötét rendszer jelentéktelen szolgáján át láthatjuk az összefüggéseket.

Hogy mennyi jelentősége van a korábban vallott „elveinek” „értékrendjének”, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a napokban menekülést remélve az alávalóságáért járó közutálat elől egy nagyon gyenge magyarázkodást követően - amit még a Pesti Srácoknál követett el - jobb és bal kattintásokkal igyekezett eltörölni a múltját. Percenként tűntek el a Youtube-videók, alakultak a Facebook-profilok, Tamás pedig karrierépítés helyett elindult az összeomlás útján. Még azt is letagadta, hogy a kuruc.info-nak küldött volna leveleket. A gond az, hogy az internet viszont nem felejt.

A kuruc.info-nak küldött egyik levele, amit a portál nyilvánosságra hozott.

És a magyarázkodás a Pesti Srácok blogján

Bár hitelességének utolsó morzsáit is felszámolta már régen, most el kell tűnnie a közéletből is. Valószínűleg nem önszántából teszi, hisz aki arcátlanul képes hazudni éveken keresztül hol az egyik oldalnak, hol a másiknak, annak menne tovább is. Talán immár a Fidesz számára kellemetlen a szituáció, és egyelőre parkolópályára teszik.

Ma tulajdonképpen beismert mindent, amivel a sajtó a napokban támadta.

„Ezúton bocsánatot kérek mindazon kollégáimtól, akiket múltammal kapcsolatosan bármi is váratlanul ért, s azt magukra nézve sértőnek találják. Bocsánatot kérek továbbá azon zsidó polgártársaimtól, akik régebbi kijelentéseim okán sértve és megbántva érezhetik magukat. Mondanám, hogy máshogyan gondolom már, de itt most nem az a lényeg, hogy most mit gondolok, hanem, hogy régebben mit gondoltam. Bocsánatot kérek mindenkitől, aki nem olyannak gondolt engem, mint amilyen vagyok. Esendő emberként gyakran hibázom. Gondolkodó emberként gyakran konfrontálódom még saját magammal is. Hívő emberként pedig arcon tudnám magam sújtani némely emberi gyarlóságomért. Valóban és ténylegesen sajnálom, hogy számos embernek csalódást okoztam. Tettemre nincs mentség, a felelősséget vállalom” – írta „búcsúposztjában”.

A szívünk azért nem szakad meg, és jobb, hogy ha mindenki észben tartja: Varga B. most kötelező visszavonulót fúj, de a Fidesz nem fog leállni. A finisben vagyunk.