Miután az ATV beállt a Fidesz mögé, Tarlós István büszkén tüntette ki a szintén fideszessé alakuló Kárász Róbertet

Korábban már írtunk róla, hogy Kárász Róbert pusztán feljebbvalói utasítását követhetii azzal a meggyőződésmentes hozzáállásával, ami pillanatok alatt olyan kormánypárti médiamunkássá alakította, ami előtt még egy Bencsik András is megemelheti a kalapját. Most kiderült, hogy megérte szakmai tapasztalatot szereznie az Orbán-oltár építésben: Tarlós István adott át neki egyet az idei Csengery Antal-díjból a „magas színvonalú szerkesztői, műsorvezetői munkájáért”.

Mondjuk, miután Németh Sándor, az ATV hitgyülis tulaja konkrétan közölte a „híveivel”, hogy a Fideszre kell majd szavazni, egyáltalán nem váratlan és a legcsekélyebb mértékben sem meglepő fordulat, hogy Kárász Róbert ilyesfajta jutalomban részesül. Már csak azért sem, mert tudjuk jól, hogy a kormánypárti berkekben milyen mélyre ásták el a hitelességet és a sajtóetikát.

Ebben a közegben jogosan jár elismerés pl. ezért:

Valóban érezhető volt itt (is) a „magas színvonalú szerkesztői, műsorvezetői munka”, aminek eredménye egy olyan televíziós riport lett, ahol két stúdióban beszélgető személyből nem Szanyi Tibor volt a visszataszítóbb fél.

Mindez persze csupán apró szelete Kárász nívós karrierjének, munkásságának egészét figyelembe véve is hasonló színvonallal találkozhatunk. Gratulálunk a díjazásához!