Milyen szép: Újabb szavazatvásárló technikát villantott a Fidesz a határon túl

Szinte hihetetlen, hogy milyen döbbenetesen véletlen, hogy most, a választás előtt 3 héttel látott napvilágot egy újabb örömhír a határon túlról: a székelyföldi Tusnádfürdőn a vasárnapi mise után felszentelték a helyi plébánia új épületét és letették a Szent Anna tanulmányi ház alapkövét.

Tusnádfürdő ugyebár külön fejezet Magyarország szellemi fejlődésének történetében. Ez az a hely, ahol a Fidesz és a hozzájuk közel álló "értelmiségi" holdudvar minden évben a keresztény-konzervatív-polgári krédó cukormázát magára folyatva igyekszik lemerülni a határon túli néplelkekbe, hogy minél több szavazatot merítsen onnan. Itt tartja nyaranta Orbán a legnagyobb parádéját, ami nem elsősorban a csonkaországi hívő nyuggereknek szól. Ugyan itt is a hazafias bárányok e világi idegenvezetőjeként tetszeleg, miközben persze rendre egyértelműsíti nemzetmentő mivoltát, de itt a biznisz még nagyobb, mint otthon. Több tízezer potens szavazólap tombol ugyanis a tusványosi Fidesz-koncerten, a felcsendülő dallamokat pedig nem is kell olyan mélyre ültetni a fejekben, hiszen errefelé még kevesebbet hallanak a maffiakormány működéséről, mint odahaza.

A választás előtt elég lehet egy apró emlékeztető. Viktor, a nép egyszerű gyermeke, aki Tusnádfürdőre is libafos színű gyűröttingben jár, április előtt még egyszer igazolja, hogy az ereiben is szenteltvíz folyik:

„A helyi római katolikus egyházközség magyar állami támogatással vásárolt meg és alakított át plébániává egy korábbi banképületet. A Szent Anna tanulmányi házat pedig a lebontott régi plébániája helyén kívánja felépíteni. Ünnepi köszöntőjében Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára példaértékűnek tartotta, hogy a tusnádfürdőiek a Ceausescu-diktatúra idején voltak képesek római katolikus templomot építeni” – olvasható az ünnepi bejelentés a fidesz.hu-n.

Milyen szép hasonlat, nem? A Ceausescu-diktatúra idején is épült római katolikus templom, és most az Orbán-diktatúra is villant egy plébániát. No, de ne kételkedjünk a keresztény-konzervatív kormányunk jóságában, ügyeltek ők mindig az erdélyi magyarok öntudatának, biztonságának, identitásának megőrzésére!

Például akkor, mikor 2005-ben történelmi lehetőség kínálkozott arra, hogy Székelyföld autonómiája biztosított legyen, ám a fideszes országgyűlési képviselők is feltétel nélkül szavazták meg a Románia európai uniós csatlakozásáról szóló szerződés kihirdetésére vonatkozó törvényjavaslatot. Azaz, pont elég voksot biztosítottak román uniós csatlakozás feltétel nélküli támogatásához, és igen, Orbán Viktor is igen gombot nyomott.

Vagy éppen akkor, mikor tavaly novemberben Erdély elvesztésének évfordulójával, a december 1-jei román nemzeti ünneppel kapcsolatban Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője tulajdonképpen kijelentette, hogy leszarják:

"Nem foglalkozik a frakciónk a román nemzeti ünneppel, mi a magyar nemzeti ünnepekkel foglalkozunk" – mondta az azonnali.hu kérdésére.

A KDNP-s Hollik Istvánnak és a fideszes Pócs Jánosnak is nagyjából ennyi tehetsége volt az öntudatos nemzetpolitikához. Hollik „sok sikert” kívánt a románoknak, Pócs pedig azt üzente nekik „Isten éltesse őket!”

Potápi Árpád János most arra kérte Tusnádfürdő lakóit, hogy „folytassák az építkezést, és vegyenek részt az április 8-i választásokon”.

„Ne hagyjuk veszélybe kerülni azokat az eredményeket, amelyeket együtt értünk el, védjük meg közösen értékeinket, amelyekért őseink szívvel, lélekkel, szabadságharcosaink tűzzel, vassal küzdöttek!" – mondta.

Igen, mondta az a Potápi államtitkárzseni, akinek egyébként fogalma sincs, hogy az anyaországi adófizetők pénzéből tavaly a határon túli magyarok szervezetei között szétosztott milliárdos támogatásokat mire költik el.

 

Kedves erdélyi honfitársaink! Tényleg velük szeretnétek „építkezni”?