Végre! Kásler Miklós ismét elsütött néhány poént, csak az a baj, hogy komolyan gondolta!

Schmidt Mária, 2016-ban a megszűnés szélén álló, azóta állami hirdetésekkel telepumpált, ám továbbra is rendkívül alacsony számban fogyó, kormánypárti Figyelőjének adott zseniális interjút Orbán emberminisztere. Öveket becsatolni, Kásler Miklóstól idézünk!

Csapjunk is bele rögtön a lecsóba! Íme a mondat, ami alapján egyszerűen meg kellett születnie ennek a cikknek. Szóval az úgy történt, hogy Kásler szerint az egészségügy és az oktatás az a két nagy rendszer, amit mindig lehet észrevételezni, kommentálni, de mindkét struktúráról azt gondolja, hogy:

Távolról sincsenek olyan rossz állapotban, mint amilyen szintű és súlyú kritikákat kapnak, 

majd hozzátette, hogy:

más országokban is a bírálatok kereszttüzében áll az egészségügy és az oktatás, nincs olyan hely a világon, ahol zavartalanul működnének ezek a területek.

De itt még nem volt vége! Az interjú tartogatott még néhány meglepetést, ilyen volt például az egészségüggyel kapcsolatban tett rendkívül elmés, váratlan, úttörő megállapítása, miszerint:

Egyértelműen az egészségügyben kell a leggyorsabb intézkedéseket eszközölni. A probléma összetett, bonyolult, és évtizedek óta nem sikerült megoldani.

Köszönjük Emese! Ez az ember aztán tud valamit! Ez egy akkora volumenű felfedezés, amire eddig még senki sem jött rá és senki sem érezte ám, például az elmúltnyolcévben, hogy milyen szar állapotban van az Orbánék által tovább züllesztett egészségügy.

Aztán az új egészségügyi államtitkárhoz hasonlóan ő is elsütötte azt a bullshitet, miszerint

a kormány hosszú távon gondolkodik, a népegészségügyre helyezik a hangsúlyt.

Értsd: az elmúlt 8 év nem volt elég hosszú, akkor sem történt semmi, most se várjatok ennél többet.

Az oktatásról további gondolatait megosztva pedig azt mondta, egyeztetett a minisztérium szakmai vezetőivel az új Nemzeti alaptantervről, elolvasta a preambulumot, azt teljesen megfelelő szellemiségűnek találta, "a tanterv egészének ezt kell majd képviselnie".

Szuper, akkor megnyugodtunk!

Röhögnénk egy jóízűt ezen az egészen, de sajnos kijózanító pofonként veszi el a kedvünket a nevetéstől az a tény, hogy ez az ember sajnos nem civilként hordja össze ezt a sok baromságot az egészségügyről és az oktatásról, valamelyik kocsmapultot támasztva.

Ez az ember Magyarország emberierőforrás-minisztere.

kásler2

Kásler Miklós: "A Tízparancsolat a legtökéletesebb népegészségügyi gyűjtemény, tudniillik a halálos betegségek jó 70-80 százalékát a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni.”