Az megvan, hogy az új oktatási államtitkár szerint jelenleg minden nagyon jó az iskolákban?

Bódis József sem várt sokat azzal, hogy beárazza magát. Innentől nehéz lesz komolyan venni az oktatási államtitkárt, aki a már eddig is vicclapként funkcionáló Magyar Idők sorait töltötte meg még több humoros tartalommal. A gond csak az, hogy ő mindezt teljesen komolyan gondolta.

Első nyilatkozatában azért erényeit is megcsillogtatta Bódult Bódis József. Persze a szervilis hozzáállás csak a pártjában számít erénynek, igaz, ott bőven elég ezzel a tulajdonsággal rendelkezni a boldoguláshoz.

És akkor szemezgessünk annak az embernek a nyilatkozatából, akire az erős és büszke Orbán-kormány az oktatás területét bízta. Bódis többek között azt mondta, hogy:

minden elemében nagyobb figyelem irányul az oktatásra az elmúlt nyolc évben a balliberális kormányok időszakához képest.

az ellenzék 2010-ig százmilliárdokat vont el az oktatás területétől, de ők ma pótolják ezeket a pénzeket.

az iskolák megújulnak, és szerinte a tanárok továbbra is megbecsülésre, párbeszédre, megújuló iskolákra és az oktatás színvonalának emelésére számíthatnak.

Csak gratulálni tudunk Bódisnak! Olyan szépen felmondta a leckét, hogy ezért biztosan megdicsérik majd. Milyen kár, hogy a szavait nem lehet hangos röhögés nélkül olvasni...

Persze Orbán új emberei pontosan tudták és tudják, hogy mi a feladatuk. Így fordulhatott elő, hogy a borzasztó állapotban lévő oktatást ajnározó Bódis előtt korábban Kásler Miklós, vagy az új egészségügyi államtitkár, Nagy Anikó is röhögés nélkül, teljesen komolyan a magyar emberek képébe bírta mondani, hogy nem olyan rossz hazánkban az egészségügyi ellátás.