Ha eddig azt hitted, tudod, milyen egy igazi bő nyálas flufferinterjú, nem olvastad még Böröcz Laciét

Azt, amit évindító gyanánt a Magyar Hírlap készített vele.

Mikor már azt hittük, a Rogán Antallal készült "beszélgetést" - mely a sajtótörténelem egyedülálló, kérdések nélküli interjúja lett - nem lehet felülmúlni, a Magyar Hírlap mégis meg tudta ugrani az általuk igen magasra helyezett szopólécet.

A Böröcz Lacit kényeztető irománynak ugyanis már az alcíme is annyira forradalmi, hogy sacc/kb. 50 évvel ezelőtt ezt olvasva a Pravda komplett szerkesztőbizottsága térdelt volna be a szerző előtt. 

Így hangzik:

Böröcz László: Hazánk az egyik legbiztonságosabb ország, folyamatosan nőnek a bérek, alacsony a munkanélküliség, erős családtámogatási és otthonteremtési rendszer alakult ki

Sőt, a későbbiekben sem csökken a kimagasló nívó, többek között ilyen eszmefuttatások kerültek nyomdába a Fidelitas elnökének és a szervilizmus egyik orákulumának násza által:

A gazdasági összeomlás után rengetegen elveszítették a munkájukat, így nem meglepő, hogy sokan külföldön próbáltak boldogulni. Mostanra viszont a kormánynak sikerült ezt a tendenciát megfordítania. A fia­talok egyre inkább azt látják, hogy érdemes itthon maradni, családot alapítani. Hazánk az egyik legbiztonságosabb ország, nem kell félve kimenni az utcára, mint több helyen máshol, a bevándorláspárti EU-tagállamokban.

Na, és mit mond Laci a túlóratörvényről?

Ki fog derülni, hogy amit az ellenzék állít, az egyszerűen nem igaz, és az emberek semmit nem fognak észrevenni abból, hogy változott a munka törvénykönyve. Kizárólag annyit fognak érzékelni, hogy ha többet akarnak dolgozni több pénzért, akkor azt megtehetik, ez elől bontottuk le a bürokratikus akadályokat.

Azt hiszem ennyi elég is az elme egészségének megőrzése érdekében. Inkább idézzük fel miben is jó igazán a Fidelitas emblematikus karaktere.

U.i.: Úgy szeretnénk mi is készíteni egy interjút Lacival... :(