Kovács Zoltán még mindig ott tart, hogy a CEU nem ment el Magyarországról

Mondjuk, Kósa Lali szerint itt sem volt, de inkább ne is próbáljuk behatárolni azt a szűk mezsgyét, amin a rendkívül kevés kormánypárti agysejt érvényesülni próbál.

Miután egyre inkább úgy tűnik, hogy Orbánék végül megfutamodnak és felülbírálhatják korábbi álláspontjukat CEU-ügyben, rém kellemetlen lehet Kovács Zoltánnak lenni és nyilatkozni a témával kapcsolatban. De mivel számtalan baromság hagyta már el a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárának száját, eggyel több vagy kevesebb talán nem is számít.

Sokszor szaladt már be tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe, így lehet, hogy abszolút hozzászokott az érzéshez. A Fidesz prominensei egész bullshit-kampányt építettek a CEU-ra, így nem csoda, hogy még abban sincs egységes álláspont, hogy most akkor az egyetem itt van-e Magyarországon vagy nincs. De ugye azt is megtudhattuk Kovács Zozótól korábban, hogy amikor ő járt oda, még színvonalas oktatás volt, a gonosz uralma csak azután kezdődött, hogy a kormánypárti politikusok magukhoz vették a diplomájukat és elhagyták az intézményt.

Mindezen előzmények tudatában, Zoltán ismét nyilatkozott. A CEU-val kapcsolatban. Azért, mert Manfred Weber, a Fideszt is magában foglaló pártcsalád, az Európai Néppárt (EPP) elnöke arról beszélt, hogy Orbán Viktor nehéz partner és hozott néhány olyan döntést, amellyel Weber nem tud egyetérteni, ilyenek például a CEU költözéséhez vezető lépések.

Zozó ezúttal sem jött zavarba a valóságtól, ő bármikor bármilyen állítást képes ellenérvek nélkül is megsemmisíteni.

A Webernek szóló (igen, annak a Webernek, akinek Orbán amúgy szintén körüludvarolja az ülepét) „cáfolat” így szól:

A CEU nem ment el Magyarországról és a továbbiakban is Budapesten fog üzemelni.

Ja, s szerinte Webrenek, inkább amiatt kellene aggódnia, hogy a baloldali pártok összeszövetkeztek a „xenofób és antiszemita” Jobbikkal.

Az élet sokszor rejt különös, váratlan fordulatot. De leginkább a kormánypárti logika. A CEU hol van, hol nincs, a Jobbik hol gyurcsányista cukicica, hol xenofób antiszemita. A Fidesz hol Netanjahu előtt térdel be, hol olyan karlengetős propagandát tol az arra fogékonyak arcába, hogy a „xenofób Jobbikot” puhának tartó „keményvonalas vadhajtások” szívét is megdobogtatja. Olyannyira, hogy a legnagyobb hazafiak, mint például Volner János vagy Toroczkai László is örömmel és a legnagyobb empátiával pattannak be a korábban őket nácizó Echo TV stúdiójába.

Mert fő a következetesség. Na meg a nemzeti összetartozás. Toroczkai pedig már különben sem náci. Ő csak egy megvilágosodott, követendő nemzeti mozgalmár, akinek túl balliberális lett a xenofób, antiszemita Jobbik. És még csodálkozunk, hogy Kovács Zozó sokszor tátott szájjal bolyong a rengetegben! Ja, nem.