Miközben a Fidesz a családok védelméről hazudik, most épp egy karját elvesztett anyát tesznek utcára

Ezt is megteszik. Szemrebbenés nélkül.

Elárverezték annak a tiszaújvárosi anyukának a lakását, aki azért nem tudta fizetni a hitelét, mert letépte a karját egy rossz tésztagép és nem tudott dolgozni. Az asszonynak egy hete van arra, hogy elhagyja az otthonát - írja a 24.hu. 

Magyari Beáta kálváriája 2015 nyarán kezdődött, mikor egy kis darab nyers tésztát szeretett volna leszedni munkahelyén a tésztagép széléről, de a masina elkapta az ujját, majd a forgófej tüskéje átszúrta a tenyerét, végül leszakította a kezét. Az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki két főnökét a gép hibája miatt, és félmillió forintra büntette őket. A tiszaújvárosi asszony élete teljesen tönkrement, elvesztette a munkáját és képtelen volt tovább fizetni devizahitelét. Mostantól pedig már saját lakása sincs.

Annak idején 6,2 milliót követelt tőle a bank, mivel nem tudta kifizetni, ezért átadták a követeléskezelőnek. Az adósság 8 millió 800 ezerre nőtt két év alatt. Június végén a végrehajtók elárverezték a lakást, 8 millió 400 ezerért, azaz nagyon ár alatt. Vagyis, amellett, hogy elveszítik a lakásukat, még félmillió forintos tartozásunk is marad.

Talán sokan emlékeznek, májusban egy 9 gyerekes zsámboki család kért segítséget közvetlenül Orbántól, mivel - bár a Fidesz ugye megoldotta a devizaproblémát - éppen kilakoltatásra vártak. A kormányfő nevében a Levelezési Osztály válaszolt: nem segíthetnek, de azért minden jót!

Aztán szintén májusban a kormánypárti képviselők bojkottja miatt elmaradt az egyre súlyosbodó lakhatási válság miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülés.

Egy héttel ezelőtt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara adatai alapján pedig kiderült, hogy áprilisban és májusban összesen 904 alkalommal került sor az országban végrehajtási cselekményre.

Orbánisztán, 2019. Az elmúltnyolcévet követő elmúltkilencév után.