Pesterzsébeten is leállnak a kilakoltatások

A Fidesz által támogatott Szabados Ákos hatodik ciklusát kezdte meg a XX. kerület élén, de csak most jutott arra az önkormányzat vezetése, hogy berekeszti a kilakoltatásokat. Éppen akkor, mikor Józsefváros, Erzsébetváros és Újbuda ellenzéki vezetése megtette ugyanezt.

Talán sokan emlékeznek, májusban egy 9 gyerekes zsámboki család kért segítséget közvetlenül Orbántól, mivel - bár a Fidesz ugye megoldotta a devizaproblémát - éppen kilakoltatásra vártak. A kormányfő nevében a Levelezési Osztály válaszolt: nem segíthetnek, de azért minden jót!

Aztán szintén májusban a kormánypárti képviselők bojkottja miatt elmaradt az egyre súlyosbodó lakhatási válság miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülés. A nyáron a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara adatai alapján az is kiderült, hogy áprilisban és májusban összesen 904 alkalommal került sor az országban végrehajtási cselekményre.

Budapesten ellenzéki győzelem kellett ahhoz, hogy a kilakoltatási folyamatok leálljanak, ez pedig bizonyítja, hogy a kormány is tudott volna segíteni, csak éppen nem akart.

Pesterzsébeten most furcsa mód a fideszes polgármester is meglépi azt, amit régen kellett volna.

„Csatlakozva több más budapesti kerülethez, Pesterzsébet Önkormányzata is úgy dönt, hogy a 2019. november 15-én kezdődő kilakoltatási moratóriumig hátralévő időben Pesterzsébeten senkivel szemben nem foganatosít kilakoltatást” - írja honlapján a Szabados Ákos vezette önkormányzat.

Érdekesség, hogy a polgármester négy választás szocialistaként nyert meg, 2014-ben "függetlenedett", idén már fideszes támogatással nyert.