Kövér László szereti, ha fáj - videó

Legalábbis az ellenzéknek. A házelnök „úr” az Infórádióban elmondta, mit vár a házszabály szigorításától.

A bajszos az elmúlt hetekben szabadjára engedte az elméjében lapuló megannyi zseniális gondolatot és olyan mennyiségben tárta a közvélemény elé eszmefuttatásait, hogy azokból több szilveszteri kabaréműsort is simán össze lehetne állítani.

Mielőtt rátérnénk arra a számára gyaníthatóan kéjes kielégülést okozó, az ellenzék jogait csorbító, diktatórikus módosításra, amire utalt, említsük meg azt is, milyen különös oldaláról látja a házelnök például Borkai ügyét.

Az Aréna című műsorban a nagy stratégát ugyanis arról is kérdezték, hogy a jövőben milyen módon lehetne elejét venni annak, hogy Borkai Zsolt ügyéhez hasonló események határozzanak meg egy kampányt, vagy akár egy egész választást.

Ha egy pártban előre megpróbálnák kiszűrni a múltjuk miatt támadható politikusokat, az szétverné a közösséget, úgyhogy, amíg „valaki nem bizonyítja az erre való érdemtelenségét”, addig mindenkinek megelőlegezik a bizalmat… „valójában nem is ismerjük a tényeket magukat, a tények egyfajta szelektált sűrítményét ismerheti a közvélemény, amit elénk tártak, nem hátsó szándékok nélkül, hanem azzal a szándékkal, hogy kárt okozzanak azoknak, akik a közélet porondjára lépnek”.

- mutatott rá Kövér, hogy még a bukott, korrupciógyanús ügyekbe keveredett, kólázós, kurvázós egykori fideszes polgármester brutális botrányát is lehet egészen érdekes és teljesen érthetetlen látószögből vizsgálni. Bár az is lehet, hogy az Országgyűlés csendőre mindössze a jachtos élvezetek részleteire lenne kíváncsi, természetesen csupán azért, hogy közelebbről is megismerhesse a tényeket. Beszédes egyébként, hogy erre a felvetésre nem azt válaszolta, hogy elképzelhetetlennek tartja, hogy lennének a Fideszben Borkaihoz hasonló szereplők.

Természetesen az új házszabályról is kérdezték. Kövér az ellenzéki képviselőkkel szemben hozott intézkedésről - melynek segítségével akár hathavi fizetést is megvonhat, és akár 60 napra is kitilthatják az ellenzéki politikusokat a parlamentből - azt  mondta, azt várja a módosítástól, hogy

legalább fájjon.

Hozzátette, szerinte már most sikerült jobb belátásra bírni a „renitenskedő” ellenzékieket.

Csak nehogy forduljon a kocka és végül neki és társainak fájjon, de nagyon…