Az "Orbán-terv" állítolag egymillió embert mentett meg - Te köztük vagy?

A Gazdaságvédelmi akcióterv, a gazdaságvédelmi intézkedések eddig közel egymillió emberről gondoskodtak, vagy védték meg a munkahelyét – fejtette ki csütörtökön Vácon az innovációs és technológiai miniszter.

Palkovics László a váci Lukács és Tamás Kft. munkahelyvédelmi bértámogató okiratának átadásán arról beszélt, hogy egészen elképesztően fantasztikus és hibátlan módon kezelte a kormány azt a helyzetet, amelyben többszázezren vesztették el a munkájukat. Ez pedig az Orbán-terv része.

A részletek pedig:

- Eddig 106 ezer munkavállalóra adtak be kérelmet, ebből már több mint 51 ezret sikeresen elbíráltak.

- A kutatás-fejlesztési munkakörben dolgozók érdekében már közel 10 ezer kérelem érkezett be, amelynek a harmada szintén túl van a bírálaton.

- Több mint 50 ezer jelentkezés érkezett a kormány által meghirdetett ingyenes informatikai alapképzésre, amelyre nemcsak munkanélküliek, hanem egyetemisták és olyanok is jelentkeztek, akik jelenleg kevesebbet dolgoznak.

- A kormány gondolt az egyetemistákra is, akik felvehetik a teljesen szabad felhasználású, kamatmentes hitelt, a Diákhitel Pluszt, amelyből finanszírozni tudják ezt az átmenti időszakot.

A valóságról ugyanakkor nem esett szó, miszerint:

- A munkájukat elvesztettek bevételét - számos környező országgal ellentétben - a magyar kormány nem pótolta.

- Továbbra is közel 200 ezer munkanélküli van, akikkel nem tudnak mit kezdeni.

- Az egészségügyi dolgozók bérét továbbra is le - vagy le se - szarja a kormány.

- Az önkormányzatokat kivérezteti.

- Miközben számos ágazat munkavállalói ellehetetlenültek, a járvány leple alatt a nertársakat azért jól kitömte az "Orbán-terv".

- Miközben számos ágazat munkavállalói ellehetetlenültek, az "Orbán-terv azért két hét alatt 336 millió forintot tapsolt el propagandára.

- Miközben számos ágazat munkavállalói ellehetetlenültek, Mongóliában 18 milliárd forintért teremt munkahelyeket a magyar kormány.

- Miközben számos ágazat munkavállalói ellehetetlenültek, 50 millió dolláros magyar-kirgiz befektetési alapot hoztak létre Szijjártóék.