Fideszes nagylelkűség: 500 egészségügyi dolgozót ültetne be jutalomból a Szuperkupára az MLSZ

A járvány első hullámának lecsengéséig, május végéig 576 egészségügyi dolgozó fertőződött meg, ami az összes fertőzött 14,8%-át jelentette akkor. Most újabb 500-an kapnak lehetőséget, hogy a budapesti Szuperkupa-döntőn jelen lévő tömegben esetleg elkapják a vírust. Igaz, Gulyás Gergelytől tudjuk, ha nem fogyaszatnak alkoholt, a fertőzés esélye igen csekély.

Csányi Sándor és Aleksander Čeferin, az MLSZ, illetve az UEFA elnöke közösen kezdeményezte, hogy az önfeláldozó munkát végző magyar egészségi dolgozók számára különítsenek el belépőket a Szuperkupa-döntőre. Így a Twitter-posztjuk szerint 500 magyar egészségügyi dolgozó kap meghívást a budapesti meccsre.

A Puskás Arénában majd szeptember 24-én találkozik a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa Ligát megnyerő Sevilla, és természetesen nézők előtt fognak játszani, ezt a magyar kormány már megoldotta. Csak az esemény miatt lazítottak a határzárral kapcsolatos szabályokon, így azok a külföldiek, akik sportrendezvényre érkeznek, beléphetnek az országba, amennyiben negatív PCR-teszteredménnyel rendelkeznek, van jegyük a rendezvényre, alávetik magukat egészségügyi vizsgálatnak, és a belépés utáni 72 órán belül elhagyják az országot. 

Bár hazánkban jelenleg 500 fő feletti rendezvényt nem lehet megtartani, mert a "járvány nem múlt el", Gulyás óta tudjuk, hogy futballmérkőzéseken, no meg a találkozóra való hangolódás során nem fogyasztanak alkoholt a szurkolók, ezért például a koncertekkel ellentétben ilyenkor nyugodtan összeverődhet akár 5, 10, vagy 20 ezer ember is.

Az egészségügyi dolgozóknak ráadásul bizonyára szintén meccsnézésre van szükségük a járványkezeléshez. A magyar kormány valószínűleg úgy gondolja, hogy őket is olyan különös kapcsolat fűzi a stadionokhoz, mint a nertársakat, hiszen áprilisban - mikor bár megfelelő számú védőfelszerelést nem biztosítottak számukra - a Puskás Arénát fehérrel kivilágították a tiszteletükre.