Szijjártó Péter egyszer már kis híján végigfertőzte Indokínát, de még mindig nem tudja, hogyan kell hordani a maszkot

Többször láthattuk már az elmúlt hónapokban, hogy Szijjártó Péter nem szeret maszkot hordani. De amikor horja, akkor se úgy, ahogy kellene. A nertársak pedig bármikor megszeghetik a szabályokat, most épp Csepelen.

A válság közepén, mikor vállalkozások tízezreinek nincs bevétele, egy remek ötlettel álltak elő Csepelen a nertársak: 

"építsünk futsal pályákat is - nemcsak a profiknak, hanem a lakosoknak és a diákoknak is -, és akár futsal szakosztályt is indíthatunk" - írja Németh Szilárd Facebook-bejegyzésében.

Az ötlet megszületésének körülményeit fotókkal is sikerült illusztrálni, melyekből az is kiderült, hogy Szijjártó Péter még mindig nem tudja, hogy a maszkot az orrára is fel kéne húzni. (Az átlag földi halandókat amúgy ilyenért az utcán megbírságolják.)

Orbán Viktor és nertársai már megüzenték párszor: őket nem köti semmilyen szabály, megtehetnek bármit, amihez kedvük szottyan. Szijjártó Péter például bármikor felpattanhat egy oligarcha jachtjára, bármikor helikopterezhet, sőt neki maszkot sem kell hordani.

Ezért történhetett meg, hogy miután Szijjártó Kambodzsában járt és kiderült, hogy koronavírusos, 12 iskolát vontak szoros megfigyelés alá, a miniszter 900 közeli kontaktját kutatták fel, illetve karanténba vonult a kambodzsai kormányfő, több miniszter és a számos tisztviselő. Köszönték a látogatást.