Orbán emlékszik, hogy a "baloldal megostromolta az Országgyűlés épületét"

Emlékei a Capitolium megtámadásával kapcsolatban törtek elő a Kossuth Rádióban.

Elöljáróban mi is felidéznénk valamit: a magyar kormány az USA elnökválasztási kampányában nem látszott ki Donald Trump seggéből, sőt, Szijjártó Péter videóüzenetben vádolta meg Bident korrupcióval.

Ehhez képest Orbán Viktor péntek reggel a szokásos propagandainterjújában ezt találta mondani:

Azt javaslom magunknak, hogy azt a külpolitikát folytassuk, amit eddig követtünk, vagyis hogy mi nem minősítgettünk egyetlen országot sem. Nem szeretjük, ha bennünket minősítgetnek, következésképpen mi sem minősítgetünk más országokat, és nem szólunk bele abba sem, ami most Amerikában történik. Ez az amerikaiaknak a dolga.” 

Aztán egyéb dolgok is eszébe jutottak, és akárcsak Kövér László vagy Georg Spöttle, ő is igyekezett azt a gondolatmagvat elültetni az arra fogékony kétbites agyakban, hogy itt bizony 2022-ben a "baloldal" mindenre képes lesz, hogy a demokráciát védelmező kereszténykonzervatívoktól elragadja a hatalmat. Meg hát ugye már korábban is voltak ilyen szándékaik:

„A baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal. Hát azért emlékszem, hogy megostromolták az országgyűlés épületét. Emlékszem azokra a képekre, hogy rendőrsorfallal kellett megvédeni a magyar parlament épületét az erőszakos baloldali tömegtől, ahol ott voltak az ellenzéki politikusok. Meg azt is tudjuk, hogy most is van olyan ellenzéki pártvezető, aki azért állt bíróság elé, mert egy ilyen alkalommal füstbombát vagy füstgránátot dobott a rendőrökre. Tehát azt, ami most Amerikában történt, azt mi ismerjük.” 

Igen, ami Amerikában történt azt mi is ismerjük. Akárcsak nekik, nekünk is van egy hatalom- és megalomániás populista vezetőnk, aki egybites üzenetekkel hergeli egymás ellen a saját népét. A különbség annyi, hogy ott már megszabadultak tőle, mi még csak most készülünk elzavarni.