"Miért nem a bajba jutottakra költik inkább a pénzt?" - kérdezi a Fidesz-média

Fontos kérdést tett fel a napokban az orbánista Origo. Csak ők nem Magyarországra gondoltak.

Magától értetődően felmerül a kérdés, hogy Bidenék miért nem inkább a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt komoly bajban lévő amerikaiakra költenek?

- tette fel a kérdést a fluffermédia oszlopos tagja, miután arról közöltek cikket, hogy... - ezt inkább mutatjuk:

Mindez persze nem csak a Fidesz-média valósághoz való viszonya miatt szórakoztató, hanem azért is, mert a Fidesz Azbej Tristanja kedden éppen arról áradozott, hogy 

a kormány döntése nyomán 2019-ben mintegy egymillió eurós segítséget nyújtottak, hogy a Homszból elüldözött keresztények otthonait, templomait és intézményeit felújítsák.

Szóval, magától értetődően felmerül a kérdés, hogy Orbánék miért nem inkább a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt komoly bajban lévő magyarokra költenek?

A Hungary Helps elnevezésű programra 2017-es indulása óta bőven több mint 10 milliárd forintot költöttek eddig. Bár itthon a válság közepén - pl. tavaly nyáron - egyébként 376 ezer munkanélkülit regiszráltak, a világ számos egyén pontjára küldtünk támogatásokat. 2020 júliusában pl. 1 millió dollárt adtunk jeruzsálemi iskoláknak. De a magyar kormány a jazidi nők társadalmi reintegrációját is finanszírozta.

És akkor az itthoni vadászkiálltásos agymenéseket még nem is említettük. Ezeknek az elemzése úgyis már bőven meghaladja az Origo munkatásainak szerény képességeit.