"Csak" 400 millióval drágult a Nyíregyházi Atlétikai Centrum, úgyhogy az ÁSZ megállapította, hogy minden rendben zajlott

Hozzátették a megállapításhoz azt is, hogy "az ÁSZ jelentős beruházások előkészítésének ellenőrzését végzi, amellyel támogatja a közpénzek szabályos és átlátható felhasználását".

Megfelelő volt a Nyíregyházi Atlétikai Centrum megépítésének, illetve a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő felújításának döntés-előkészítése és a beruházás megvalósításának előkészítése – állapította meg az Állami Számvevőszék. Hozzátették, hogy "a beruházások előkészítésében közreműködő szervezeteknek az Alaptörvényben meghatározott alapelvek szerint kell a közpénzeket felhasználniuk", és egyébként az ÁSZ "támogatja a közpénzek szabályos és átlátható felhasználását".

A kormányzati támogatás segítségével megépülő új atlétikai központ alapkövét 2019 szeptemberében tették le, már akkor tudni lehetett, hogy 7 milliárd körül áll majd meg. Korábban szó sem volt ekkora összegről, ennek nagyjából a felét emlegették. Másfél évvel ezelőtt az Átlátszó járt utána, hogy hogyna nőtt egyszer csak a duplájára a beruházás költsége. De még csak nem is ez volt az egyetlen csavar a történetben.

2020 augusztusában vált egyértelművé, hogy az eredeti 6 milliárd 799 millió forint helyett 7 milliárd 216 millió forintért épül fel a Nyíregyházi Atlétikai Centrum. A 417 milliós drágulást a pótmunkákkal indokolta az ajánlatkérő.

Az ÁSZ szerint nincs ebben semmi kivetnivaló. Amúgy nem ez az egyetlen túlárazott projekt a városban az új nyíregyházi stadion már az eredeti duplájánál, 19 milliárd forintnál jár, de Nerisztánban ezzel sincs semmi gond.

Ha valaki nem emlékezne, 2019 januárjában az ellenzéki pártokat sorra büntető, a Jobbik működését a gyakorlatban szinte ellehetetlenítő, a diktatúra ökleként hírhedté vált Állami Számvevőszék kérésére felfüggesztették a Momentum és a Párbeszéd költségvetési támogatását, a Jobbikra pedig egy újabb százmilliós bírságot szabtak ki, amivel a párt összbüntetése már közel jár az egymilliárdhoz.

A Fidesz-KDNP-nél eddig mindig mindent rendben találtak. De mondjuk az felesleges is volna őket ténylegesen ellenőrizni, mert róluk eleve tudni, hogy soha nem követnének el szabálytalanságot. Ezt legfőképpen a fideszes ÁSZ-elnök Domokos László tudja, aki olyan jól végzi a munkáját, hogy tavaly május 1. óta már havi 4 milliót keres.

Ezáltal tudja is, hogy hogyan kell spórolni, erre ösztönzi a magyar családokat is.

Ja, és amúgy Domokos szerint olyan eredményesen léptek fel a korrupció ellen, hogy "a magyar gazdaság kiemelkedően fehéredett." Viszont mikor épp kiderült, hogy Jakab Péter a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt, a NAV hirtelen nyomozást indított a Jobbik ellen. Orbánisztánban ilyesmi is megesik. Elég sűrűn.