A békemenetes Orbán-nyaller szerint jogos is lehet az orosz agresszió

"Kérdés, hogy a háborús lépések mennyire élvezik az ottani területeken élők szimpátiáját". Igen, ezeket a mondatokat valóban kimondta Ifj. Lomnici "szakértő" Zoltán.

Az egész világ figyeli, hogy csütörtök hajnalban általános támadást kezdett Ukrajna ellen Vlagyimir Putyin. Az offenzív megindítása előtt közölte, hogy a cél Ukrajna demilitarizálása és „nácitlanítása”. A magyar adóforintokból fenntartott közmédia úgy érezte, ennek a szituációnak az elemzésére Ifj. Lomnici Zoltán, Orbán Viktor egyik legnagyobb nyallere a legalkalmasabb. Lomnici pedig ma reggel értékelte is az eseményeket.

Megjegyezte, hogy Vlagyimir Putyin ukrán részről népirtásra hivatkozik, valamint arra, hogy nukleáris fegyverek kifejlesztése zajlik Ukrajnában. "Ha ezek az állítások helytállóak, árnyalják a képet, miszerint egyoldalú háborús lépések indultak meg. Kérdés, hogy a háborús lépések mennyire élvezik az ottani területeken élők szimpátiáját, mennyiben érzi a lakosság úgy, hogy valóban az orosz állam védelmi fellépéséről van szó" – fogalmazott.

Ezen a videón éppen az látható, hogy "az ottani területeken élők szimpatizálnak a háborús lépésekkel". Legalábbis Lomnici Zoltán valószínű ezt látja, a normális emberek pedig egy értelmetlen háborút, ahol ártatlanok halnak meg és fognak még meghalni.

(Egy orosz Kalibr-rakéta csapódik be az ukrán reptéren. A felvétel állítólag az Ivano-Frankivszk Nemzetközi Reptéren készült, amely Ukrajna nyugati részében található, 155 kilométerre Munkácstól, 330 kilométerre a magyar határtól.)

Lomnici Zoltán egyébként többnyire úgy szokott szakérteni, hogy a propagandagépezet csicskái a szájábaszakértik a szavakat. Aztán kampányrendezvényen megszakértett már olyat is, hogy fertőző rákot hoznak a migránsok. Egyik legnagyobb szakértelme pedig az volt, mikor elmondta, miért nem jó az Európai Ügyészség. Ja, és azt is megállapította már, hogy a baloldal retteg a nemzeti konzultációtól.

Ezek pedig ugyebár mind-mind a saját véleményei lehetnek, nem az orbánista agymosó propaganda kommunikációs vezérfonala.