A fideszes „civilek” Orbán összes énjét kedvelik

A fideszes „civilek” Orbán összes énjét kedvelik
Némileg újraalkottuk a CÖF „elhíresült” bohócos plakátját. Így már értelme is van.
Fotó: zsurpubi.hu

Mint ismert, a Magyar Villamos Művek a Civil Összefogás Fórumnak 508 millió forintos támogatást nyújtott, ami lefordítva azt jelenti: állami vállalat támogatott hatalmas összeggel kormánynyaloncokat. És ha még ezt is tovább gondoljuk, arra juthatunk, hogy a „nemolyancivilszervezet” egy furcsa pszichés tüneteket produkáló, skizofréniára utaló magatartással felvértezett ember jelszavait puffogtatja a mi adóforintjainkból.

Május elején az Átlátszó megkeresésére az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) közölte, hogy 2016-ban bő félmilliárd forinttal támogatta a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt. Erős a gyanú, hogy a CÖF ebből az összegből finanszírozta az ellenzéket lejáratni szándékozó, Vona Gábort Gyurcsány Ferenccel összemosó bohócos plakátkampányát.

Szávay István feljelentést is tett az ügyben, de az ügyészség nem indított vizsgálatot. A jobbikos képviselő korábban közérdekű adatigényléssel fordult az MVM-hez, hogy megismerje az 508 millió forintos „baráti jobb” körülményeit, de válaszként arról tájékoztatták, hogy az állami tulajdonú cég támogatásait nem közpénzből, hanem saját forrásból fedezi, így az infótörvény rá nem vonatkozik.

Juhász Péter, az Együtt elnöke június végén azt kifogásolta, hogy a CÖF eltérő terjedelemben közölt adatokat a 2015. évről szóló beszámolójában a saját felületén, illetve a Bíróság.hu oldalon. Érdekesség, hogy a Magyar Nemzet erről szóló cikkének születésekor még nem volt megtalálható a 2015. év beszámoló a szervezet honlapján, ám félórával később már megjelent a valószínűleg időközben feltöltött – vagy éppen újratöltött – dokumentum.

Miután minderről Juhász Péter értesítette a hatóságot, a CÖF-CÖKA-kombó legalább egy ügyészi felszólítást kapott, hogy rendezze hiányos gazdasági elszámolását. Ugyanis azt „elfelejtették” közölni, hogy 2014-ben és 2015-ben kitől kaptak támogatást, adományt, és a pénzeket tételesen mire fordították. Persze, a „nemolyancivilszervezet” az elszámolás helyett rögtön közleményben reagált, s kijelentették: minden évben törvényesen jártak el, Juhász Péter manipulál, hazudik.

Tudjuk rég, ha kormányoldalon bukik ki egy csontváz a szekrényből, akkor az csak azért lehet, mert az ellenzéknek hazudni támadt kedve, így rögtön falanxba verődnek, és jöhet a sorosozó, simicskázó nyílzápor. Mostanában leginkább Németh Szilárd, Kósa Lajos, vagy épp Dömötör Csaba a kommunikációs nehézfegyverzet. Mondjuk, a CÖF-nek megvannak a saját „nagyágyúi”, akiket a „reakciósok” ellen irányba fordíthatnak.

Ilyen például Bayer „ötös számú tartóoszlop”, „szépirodalmár” Zsolt, Bencsik „patkányozó” András, Stefka „bérborz” István, és a „főcivil” Csizmadia „békemenetfelelős” László. Ők azok, akik a társadalom mélyrétegeit 30 ezüstpénzzel és akciós csirkefarháttal bármikor összerántják a „civil” logóval ellátott narancsos zászlók alatt, miközben az Echo TV rádióhullámain keresztül kedélyesen tolják a gyűlöletpropagandát. Ugyan jelszavuk a „béke”, amiért bármikor átszelik a budapesti utcákat, valójában az ellenségkép-gyártáson kívül vezérük egyetlen másik választási programpontot sem mutatott még fel. Vélhetően nem is fog.

De sebaj, a gyorsreagálású CÖF-ös véleményvezérek képesek a pszichiátriai tanulmányesetre hajazó miniszterelnökünk több énjét is egyszerre megérteni, majd mélyen elmerülve Viktor hátsójában ki is elemzik a beszédeit, melyekből általában arra a zseniális végkövetkeztetésre jutnak, hogy a Fidesz 54 százalékkal nyerné meg a választásokal, ha most tartanák. Persze, ők nem kötődnek a Fideszhez, csak időnként pénzt kapnak tőlük, és egyébként mindig mindenben egyetértenek a kormánnyal, sőt bármikor szerveznek miattuk Békemenetet is.

Még mindig nem tudjuk, pontosan kitől kapják a támogatásokat, milyen jogcímen, és mire költik. Amíg Fidesz van a kormányrúdnál, valószínűleg nem is fogjuk. Mert, ha ők azt mondják, hogy ez így jogszerű, akkor az. Ha valakiben felmerül, hogy nem, akkor Polt Péter megerősíti, hogy de. Ilyen egyszerű a képlet. Akinek ez nem tetszik, azt Soros vagy Simicska pénzeli, jobb, ha tudja.

Csizmadia László július 3-i publicisztikájában le is szögezte:

A CÖF-CÖKA az a civil szervezet, amely élvezi a nemzeti érzelmű polgári társadalom kitartó partnerségét.

Aki tehát ebben nem partner, az nem nemzeti érzelmű polgár. Ja, és megerősítve látja a 2016-os plakátjuk mondanivalóját, miszerint „a hazudozás nagymesterei Gy. F. és Vona egymásra talált.”

Mi pedig megerősítve látjuk, hogy nem csak Orbán Viktor elméjében vannak nagyon komoly gondok, hanem Csizmadiájéban is. Mondjuk, ilyen kijelentések mellett legalább hűen folytathatja csicskamunkáját úgy, ahogy eddig tette: vállig szarosan.

Csak az a gond, hogy a polgári, keresztény-konzervatív értékrend képviselői nagyon nem erre adtak mandátumot. Csak még nem vették észre. De előbb-utóbb ők is érezni fogják: itt valami nagyon bűzlik.