Fokozódik a gyűlöletkampány: Orbán telefonon hergeli tovább a nyugdíjasokat

Az n+1. sajtótájékoztatóját tartotta meg tegnap a Fidesz arról, hogy Vona Gábornak bocsánatot kell kérnie a nyugdíjasoktól. Ezúttal Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója volt az illetékes véleménymegmondó.

A valasz.hu ezzel kapcsolatban közölte: Telefonos és e-mailes „tájékoztató kampányt” indít a Fidesz, hogy „informálja” a nyugdíjasokat arról, milyen „megengedhetetlen kifejezéseket, sértő jelzőket” használt a magyar nyugdíjasokra a Jobbik elnöke.

Arról értekezni, hogy a Fidesznél a cél és az eszközök minősége a legalja tartomány alatt kétszázkettővel határolható be, és hogy humánumot vesztve a saját anyjukat is eladnák rabszolgának 2 százalékpontért cserébe, felesleges, hiszen a józanul gondolkodó internetfelhasználó ezt már tudja.

De vajon mi az oka annak, hogy a NER - Orbán vajdával az élen - nyuggerlelkek gusztustalan, megalkuvó bugyraiba alámerülve egy komplett, ámde valódi program nélküli választási kampányt tud folytatni?

A válasz talán egy ördögi kör: egy aljas rendszer tette a nyugdíjasok egy jelentős részét ilyenné, de az ő felelősségük is, hogy hagyják, hogy a rendszer ilyenné tegye őket. Egy öntudatos, gondolkodni vágyó, bölcs rétegből ugyanis nem lehetne nyuggernácikat sorozatgyártani.

A nyugdíjas társadalomnak sajnos mára csak a kisebb hányada képes érvalapú gondolatok megfogalmazására, illetve fogadására. Bár a Fidesz most az ő védelmükben próbál tetszelegni, a kormányon kívül őket senki nem bántotta. Ők nem vehetők meg 30 ezüstpénzzel, és éppen ezért nem is veszik magukra, ha valaki kártékony nyuggerrétegről beszél. És tőlük ezért – a Fideszt leszámítva – senkinek nem kell bocsánatot kérni. Orbán nem is őket fogja felhívni.

Orbán a nyugdíjas szavazóbázis jelentős hányadát kitevő nyuggereknek fog odacsörögni, hogy még egy adag gyújtófolyadékot spricceljen a gyűlölettől tüzet okádó torkokba. Azoknak fog odacsörögni, akiknek 40 év kommunizmus lett porrá az elméjükben, mikor jött Viktor, a nagy nemzeti migránsmegállító. De nem akkor tették ám a felső polcra a munkásszállón beléjük égett bolsevista emlékeket, mikor Viktor ifjú antikommunista lózungokkal és Soros-ösztöndíjjal a rendszerváltás hullámaira pattant, hanem akkor, mikor Gyurcsányt éltetni már nem volt menő. Amikor 300 forintot legomboltak róluk az SZTK-ban a kórlapjuk leadásakor. Amikor az „elmúltnyolcév” szocialista „virágzása” miatt kirobbant utcai harcok már nem vetítettek elő nyugdíjemeléssel kecsegtető jövőképet. Amikor a szabadrablás olyan mértékű lett, hogy a nemzeti színű mellvért és a marokra fogott székely zászló nagyobb nyugdíjbiztonságot ígért.

Míg korábban kihúzott háttal, felemelt állal védték az MSZMP örökségét s énekelték az Internacionálét, addig most habzó szájjal köpködnek a Heineken vörös csillagára, a nemzetikereszténypolgári hitletétemény büszke képviselőiként zsidóznak, migránsoznak, ballibsiznek teli pofával, és a méltóság igényét nagyon mélyre eltemetve tépik, rugdossák meg azt, aki az övékkel ellentétes véleményt vall.

Ilyen szekértáborral a háta mögött mit bánja Orbán, hogy összezúzták az értelmiségi hátországukat! Csak le kell szólni telón az élő szavazólapokból álló biomasszának, s ők majd megcselekszik, amit megkövetel a NER.

Az ő gondolkodásukat már rég legyártotta futószalagon Habony Árpi és Finkelstein, így velük bármiféle érvalapú diskurzus kezdeményezése legalább annyira felesleges, mint Szlovákiában történelemkönyvet kiadni.

Ahelyett, hogy felülnénk az agypusztítás velejárójaként létrejött provokációnak, és hagynánk, hogy átvágassák velünk egymás torkát, szólítsuk meg azokat a nyugdíjasokat, akik inkább kitépik a falból a telefonzsinórt, ha a készülékből kihallatszik Orbán Viktor hangja… Velük is lehet választást nyerni.