Szomorú magyar valóság: legalább 2400 tanár hiányzik az országból

Egy újabb erős és büszke adat látott napvilágot, miután a hónap elején a 24.hu ennyi, a tanítók és tanárok számára feladott álláshirdetést talált. Mindez 523 települést érint, csak a fővárosban 582 állás vár betöltésre. Közben az új oktatási államtitkár gyakorlatilag már első nyilatkozatával megbukott, hiszen szerinte az iskolákban minden rendben van.

A helyzet súlyosságát mutatja, hogy több helyen „bármely szakos” tanárt keresnek, de az is előfordul, hogy a pontos szakokat sem nevezik meg, így a hirdetésekben feltűnik például a „fizika-bármi”, vagy „ének-bármi” megjelölés is.

A tényekkel nem törődve vasárnap az egyik kormány felületeként funkcionáló fluffermédiumnak nyilatkozó új oktatási államtitkár, Bódis József pedig - többek között - olyan nevetséges kijelentéseket tett, hogy „az iskolák megújulnak, és a tanárok továbbra is megbecsülésre, párbeszédre, megújuló iskolákra és az oktatás színvonalának emelésére számíthatnak.”

Ha azonban az egészségügyet érintő szintén ostoba, Kásler Miklóstól, vagy éppen Németh Anikótól származó bemagolt propagandából kitekintünk a lesújtó valóságba, akkor komolyan aggódhatunk, egyrészt az említett szereplők mentális állapota, másrészt a gyerekeink és az ország jelene, illetve jövője miatt.

Miközben ugyanis Orbán és emberei szerint az egészségügyi ellátás már most jó, és az oktatás is rendben van, addig emberek halnak meg az egészségügyi ellátás durva hiányosságai miatt és fiatalok százezrei menekülnek külföldre a kilátástalanság elől. Azokból pedig akik maradnak, a kormány igyekszik megvezethető tömeget nevelni, hogy tovább folytathassa országpusztító, öncélú működését.