Márki-Zay reagált: ezt gondolja arról, hogy fizetnie kell, mert azt mondta: „ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják”

Tegnap a Szegedi Ítélőtábla jogerős ítéletet hozott, és elmarasztalta a hódmezővásárhelyi polgármestert. A kérdés már csak az, hogy miért született ez az ítélet? Lehet, hogy az volt a baj, hogy a hozzátette, hogy „hódmezővásárhelyi”?

A bíróság megállapította, hogy a politikus valótlan tényállításaival megsértette az intézmény jó hírnevét, amikor tavaly tavasszal az országgyűlési választások kampányában két lakossági fórumon úgy fogalmazott, „ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják”, és állítását több példával is igyekezett alátámasztani

- mondta Kallai Árpád.

Mint ismeretes, a főigazgató és a táblabíróság azt is megállapította, hogy a politikus kijelentése alkalmas volt arra, hogy megingassa a közbizalmat az intézmény iránt. Márki-Zayt ezért nyilvános elégtételadásra, valamint nyolcszázezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezték, emellett eltiltották a további jogsértéstől. Nemrég Facebookon reagált a történtekre:

Tudják egyébként, mi alkalmas valójában arra, hogy (országosan) megingassa a közbizalmat a kórházak iránt?

hogy a lassan 10 éve hatalmon lévő, stadionokat, akadémiákat építő, strómanokat hizlaló, kormányzással nem törődő Orbán-rezsim képtelen a valódi problémák megoldására.

Nos, ezért milyen büntetést érdemelnek a felelősök?