Kiderült, hogy az nem rémhír, ha kijelented, hogy Soros György miatt gyengülhet a forint

Ifj. Lomnici Zoltán századvéges "szakértő" megszkakértette áprilisban, hogy "külső támadás érte a forintot", mondandójában pedig természetesen Soros György neve is felmerült. A BRFK szerint viszont ez nem rémhírterjesztés.

Nem terjesztett rémhírt ifj. Lomniczi Zoltán, amikor a Századvég jogi szakértőjeként a forint elleni külső támadásról elmélkedett az MTI-nek nyilatkozva, állapította meg a Budapesti Rendőrfőkapitányság bűnüldözési osztálya, mely azután járt el az ügyben, hogy Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként továbbította hozzájuk Vadai Ágnes DK-s képviselő hozzá intézett, Lomnicire vonatkozó parlamentben feltett kérdését.

Arról a Lomnici Zoltán "szakértőről" van egyébként szó, aki az M1-en többnyire úgy szokott szakérteni, hogy a propagandagépezet csicskái a szájábaszakértik a szavakat. Ja, meg az a Lomnici, aki kampányrendezvényen megszakértett már olyat is, hogy fertőző rákot hoznak a migránsok. Egyik legnagyobb szakértelme pedig az volt, mikor elmondta, miért nem jó az Európai Ügyészség.

Szakértői szeme április elején megállapította a pártállami HírTV-ben, hogy külső támadásra utal, hogy az MNB korrekciós beavatkozásként végrehajtott kamatemelése után erősödött a forint. A Századvég jogi "szakértője" ennek kapcsán emlékeztette rá a nézőket, hogy Soros György 1992-ben a brit font, 1997-ben a maláj, a thai és a dél-koreai fizetőeszköz, 2008-ban pedig az OTP részvényei ellen hajtott végre spekulációs támadást.

Ezt megelőzően a csatorna névtelen szakértőkre hivatkozva konkrétan arról számolt be, hogy "Soros György áll a forint gyengülése mögött". Kérdőjelek nélkül.

Viszont most kiderült, hogy ilyet bármikor lehet mondani, hiszen Lomnici "véleményt nyilvánított". A BRFK szerint. Megállapították, hogy az állítás "személyes tudomásszerzésen alapuló közlés", a rémhírterjesztés megállapításához pedig "nem elegendő a magatartás tanúsítása". Annak "objektíve" alkalmasnak kell lennie a védekezés eredményességének akadályoztatására is. Ez szerintük nem valósult meg, mert  Lomniczi Zoltán csak véleményt nyilvánított, mondandóját az MTI adta ki "túlzó, hatásvadász címmel".

És miután hangosan felröhögtünk, gondoljunk arra, mi történt a rémhírterjesztés miatt valóban elhurcolt honfitársainkkal.