Erős és büszke: lassan a BKK ellenőrök is elfogynak

Amennyiben ön tömegközlekedik, és spórolásképpen bliccelget néha, még az is lehet, hogy örül ennek a hírnek. Nem árt azonban észben tartani azt az elkeserítő tényt, hogy manapság az Ausztriát „üldöző”, valójában Románia mellett is lemaradó országunkban lassan minden területen durva munkaerőhiánnyal kell számolni.

A napi.hu számolt be arról a héten, hogy az elmúlt években jelentősen csökkent az ellenőrök száma, a 2013-as 365-ös létszám tavaly 223-ra esett vissza, de HÉV-ellenőrként is kevesebben dolgoznak, mint 5 éve (2018-ban már csak 62-en, 2015-ben még 76-an voltak).

Mindez persze adatok nélkül is észlelhető, hiszen egyre kevesebb helyen találkozni telefonjukat bámuló, „élesszemű” ellenőrrel. Akiknek a kezdő alapbére egyébként nettó 146 300, 5 éves munkaviszonnyal pedig nettó 152 950-162 925 forint, plusz a pótlékok, jutalékok.

Érdekes lenne olyan szférát, munkakört keresni, ahol nincsenek komoly gondok. Kormánypárti politikusokból, helyettes államtitkárokból, kormánybiztosokból, miniszterekből, miniszteri biztosokból mondjuk van elég (sőt még sok is), ellentétben mondjuk az ellenőrökkel, az orvosokkal, ápolókkal, akikből tragikus, de szintén brutális hiány van erős és büszke hazánkban, ahogyan tanárokból, vagy éppen postai dolgozókból is.