Válságkezelés: Most épp 50 millió dolláros magyar-kirgiz befektetési alapot hoznak létre Szijjártóék

Közvetlenül azután, hogy Mongóliában 18 milliárd forintért teremt munkahelyeket a magyar kormány.

Magyarország folytatja a keleti nyitás politikáját, az elmúlt időben bebizonyosodott, hogy ennek igenis van értelme, ebből a magyar emberek és a magyar gazdaság is sokat profitálhat - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Közölte, hogy  Csingiz Ajdarbekov kirgiz külügyminiszterrel egyeztetett, miután április 23-án jött volna Kirgizisztán elnöke Budapestre, de ezt a látogatást el kellett halasztani, és augusztus végén, szeptember elején kerülhet rá sor.

Magyarország korábban is komoly erőfeszítéseket tett a közép-európai és közép-ázsiai együttműködés előmozdítása érdekében, mert ez egyfajta alapja lehet az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió jövőbeli együttműködésének - jelentette ki.

Elárulta továbbá, hogy Kirgizisztánnal aláírnak egy stratégiai partnerségi megállapodást, Magyarország lesz az első uniós tagállam, amely ilyen megállapodást köt az ázsiai országgal.

Annak érdekében, hogy helyzetbe hozzák a magyar cégeket, egy 50 millió dolláros magyar-kirgiz befektetési alapot hoznak létre, amely segíteni fogja a magyar vállalatok térnyerését a közép-ázsiai piacokon.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy kizárólag a hazai munkavállalókra nem szeretne költeni a kormány, viszont a munkanélküliségre vonatkozó friss adatokat kiválóan rejtik el.

Az elmúlt 3 évben Orbánék 11,2 milliárd forintot adományoztak a világ különböző pontjain "keresztények megsegítésére". De ne felejtsük el azt sem, hogy  Ugandába, a Zöld-Foki-szigetekre, PanamábaSzíriába és Mexikóba is küldtünk már milliárdokat. De építettünk kórházat Vietnamban, finanszíroztunk hármat Szíriában, és felhúzunk egyet Kenyában is.

Az Állami Számvevőszék elnöke viszont már segített a magyar családokon: elmondta nekik, hogy tanuljanak meg spórolni.