Rákay "Soha egyetlen fillér állami támogatást nem kaptam" Philip csak Facebook-hirdetésre 1 millió forintot kapott

Az oldala 2020 őszén indult el, és a Facebook hirdetéstára szerint eddig három posztot hirdettek meg a Facebookon, összesen közel 1 millió forintért. A három poszt együtt potenciálisan 0,5-1 millió embert ért el. A hirdetéseket a fideszes Megafon Központ fizette.

A 444 ír róla, hogy a Fidesznél igyekeznek felépíteni kifejezetten Fidesz-párti influenszereket is, ilyen például az ország egyik legjobban kaszáló tanácsadója, a Fideszhez amúgy is évtizedek óta köthető Rákay Philip. Mi is többször leírtuk már: az orbánista kitartottat mostanában nagyon igyekeznek felfuttatni, így ő meg nagyon igyekszik nagyokat mondani. Ezáltal az egyik legszórakoztatóbb trash lett a lakájmédiában, főleg hogy az Origo egytől egyig az összes posztját utánközli.

Sejthettük, hogy ez nem puszta szimpátia, a kormánypártoknak komoly terveik vannak a közösségi médiával, és ebbe brutális pénzeket is tolnak.

Már írtunk róla, hogy a Megafon Központ segítségével fideszes képzés oktatja, hogyan kell a "balliberális véleményt" elnyomni a Facebookon. A Megafon Központ a mélyen orbánista Kovács István ötlete, aki korábban dolgozott a Nézőpont Intézetnél is, most az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Projektjéről tavaly a Pesti Srácok készített vele egy kellemes nyári interjút.

A Magyar Nemzet nem sokkal később közölte is vidáman: már több mint kétezren regisztráltak a képzésre.

Még nyolc napig lehet jelentkezni a nemrég alakult Megafon Központ képzésére, amelynek célja, hogy a közösségi médiát uraló liberális gőzhenger és az állandó cenzúra mellett a konzervatív hangok is teret kapjanak az online térben. A kezdeményezés már most hatalmas népszerűségnek örvend: egy hónap alatt kétezren jelentkeztek, így nem csoda, hogy a Megafont a liberális hálózat és az ellenzéki pártok azonnal össztűz alá vették - állt a cikkben.

A mélyen orbánista Megafon Rákay Philip hirdetésit is kicsengette, pedig ő állítólag egyetlen állami fillért se kapott még. Már csak az lenne a kérdés, hogy miből gazdálkodik a fideszes Megafon Központ. Valószínűleg kb. annyira saját forrásból, mint mondjuk a CÖF. (A Megafon azt állítja, nem kapnak közpénzt, tavaly nyáron a Facebook-oldalukon arról számoltak be, hogy már 1,5 millió forintnyi adományt kaptak.)

Cégeket alapítottam, különböző vállalkozásokba fektettem, rengeteget dolgoztam azért, hogy ezek minél sikeresebbé váljanak. Büszke vagyok arra, hogy egyetlen fillér állami megbízás vagy pályázati forrás nélkül is remekül prosperálunk, rácáfolva arra a ballib percepcióra, miszerint a jobboldal holdudvara kizárólag állami pénzekből képes érvényesülni. Az elmúlt években persze a kreatív, alkotó énem sem pihent: sok időt töltöttem forgatókönyvek írásával, történelmi filmes projektekkel - ezt meg Philip mondta a Magyar Nemzetnek március közepén.

És nem nagyon kell tovább olvasni ahhoz, hogy az embert nagyon hamar elöntse a szekunder szégyenérzet. "Soha nem kaptam állami támogatást" Philip ugyanis éppen ezt megelőzően kapott egy Aranybulláról szóló film forgatókönyv "fejlesztésére" néhány társával 4 milliót az adófizetők pénzéből.

Amúgy meg 100 milliós osztalékokat vesz ki a cégéből, de egy percig ne gondoljuk, hogy ennek köze lenne a kormányzati kapcsolataihoz, ezt bármelyik tisztességes magyar állampolgár utána csinálhatja, bármikor. Akárcsak a briliáns lakhatási "konstrukcióját", ami már-már Varga Juditéval vetekszik. 

A Fidesz a jelek szerint nagyon komolyan gondolja, hogy a 2022-es választást a Facebook bekebelezésével szeretné megnyerni. Rákay Philip sokáig kispadon ült, de úgy tűnik, őt is alkalmasnak érzik arra, hogy szavazatokat szerezzen az ellenzéki politikusok gyalázásávalOrbán Viktor felszopásával, vagy épp a Müller Cecíliáról írt nyáladzó esszéivel