Mutatjuk, mit érdemes tudni Gulyás Gergelyről azon kívül, hogy össze-vissza beszél, és kérdezés nélkül tolja a propagandát

Amikor a kormányinfón feltűnik Gulyás Gergely, akkor számíthatunk arra, hogy a szokásos kimért stílusában mond valami elképesztőt. Sokat látjuk, de viszonylag keveset tudunk róla. Ismerjük meg jobban a Miniszterelnökséget vezető minisztert.

Budapesten született 1981-ben. Apja az MDF tagja volt, Gulyás pedig már gyerekkorától kezdve érdeklődött a politika iránt. Követte a ‘89-es romániai forradalom eseményeit és zokon vette, hogy Ceausescu kivégzését, melyet élőben közvetített a televízió, nem engedték neki megnézni. Nyolcévesen valószínűleg tényleg nem ez a legjobb program. Mivel édesapja ügyvéd, ő is erre a pályára lépett, 2004-ben diplomázott, ezt követően ügyvédjelölt lett, majd szakvizsgát tett, 2008-tól ügyvédként dolgozott, illetve 2005-től tanított is a  a Károli Gáspár Református Egyetem Alkotmányjogi Tanszékén. 

A Fideszbe 2000-ben lépett be, de ekkor még nem volt aktív tag. Igazán 2005-ben kezdett el aktívabb szerepet vállalni, először a Fidesz ifjúsági tagozatában, majd 2006-ban már bekerült a párt országos választmányába, illetve ingyenes jogi segítséget nyújtott a rendőri túlkapás áldozatainak. 2007-ben a Magyar Nemzet közölte le egy cikkét, amiben a Fidesz akkori kordonbontása mellett állt ki, ezt követően felhívta Szájer József és ezzel bekerült a párt vezetőinek látókörébe. EP-képviselőjelöltként indult, de nem került be a listáról, bár nem is nagyon volt erre szándéka. Egy évvel később viszont parlamenti képviselőnek már sokkal lelkesebben jelentkezett a Vas megyei listáról került be, amihez egyébként területileg, érzelmileg, származásilag semmi köze nem volt. 2014-ban az országos listáról került be az Országgyűlésbe, míg 2018-ban már egyéni mandátumot szerzett Budapest 3-as számú választókörzetében (II-XII. kerület). 

2010-2014 között alelnöke volt az Alkotmány-előkészítő bizottságnak, tagja majd alelnöke a Nemzetbiztonsági bizottságnak, alelnöke majd elnöke az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallási jogi bizottságnak, tagja, alelnöke majd elnöke az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságnak, valamint alelnöke a lehallgatási botrányok vizsgálóbizottságának. 2014-2018 között pedig a Törvényalkotási bizottság elnöke volt, illetve 2018-ban frakcióvezetői pozícióig vitte. Emellett 2015-től egy ideig a párt alelnöke is volt. 2018-tól  Miniszterelnökséget vezető miniszterként 12 államtitkár dolgozik alatta. 

2010-ben az Alaptörvény megírása három ember kezében összpontosult: Gulyás Gergely, Szájer József és Salamon László. Az országgyűlési törvényt pedig Kövér Lászlóval hozták tető alá, ami alapján a nemzet bajszos házmestere elképesztő mértékű büntetéseket osztogat. 

Vagyonnyilatkozata alapján a XI. kerületben egy haszonélvezettel terhelt ház,  és egy 52 nm-es lakás van a tulajdonában. Egy 2008-ban felvett CHF-hitelt törleszt, illetve magánszemélyek felé van 2 millió forint tartozása. Ebben az a furcsa, hogy havi nettó 1,3 millió forint a fizetése, de nincs megtakarítása, ellenben fennálló hitele van, a lakásai egy részét ajándékozással szerezte, családja pedig nincs. Vajon mire megy el a havi fizetése? A Fidesz prominensei közül többen állást foglaltak már a sokgyerekes családmodell mellett, illetve a kormány családpolitikája is nekik kedvez, Gulyás 39 évesen még nem tett ennek eleget, az Alaptörvény egyik szerzőjeként pedig ő maga is állást foglalt emellett az értékrend mellett. Ja, hogy a másik szerző Szájer József volt? 


Egy éve, mióta a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Gulyás Gergely rendszeresen megnyilvánul, azért bőven vannak hajmeresztő kijelentései. Például, amikor azt találta mondani, hogy a focimeccseket azért engedik megtartani a koncertekkel szemben, mert a koncerteken lerészegednek, míg a focimeccseken nem. Ezt a söreladási adatok egyértelműen cáfolták. De azt is mondta, hogy 65 év alatt nyugodtan össze-vissza fertőzhetjük egymást, mi az nekünk. Aztán amikor azt mondta, álhír, hogy kapacitásprobléma lenne az egészségügyben, azonban a Magyar Orvosi Kamara elnöke egyértelműsítette, hogy valóban komoly kapacitásgondokkal küzd az egészségügy (na meg a börünkön is érezzük mindannyian). Meg amikor az mondta, a lazításnál figyelembe fogják venni a vendéglátóhelyeket, aztán látjuk, hogy ez sem történt meg. Legutóbb pedig a pedagógusoknak mondta, hogy egy adag oltás is elég, hogy visszamenjenek az iskolákba tanítani, pedig az orvosok szerint a teljes védelem kivárása lenne indokolt. És bár tagadta, mégis sok érv szól amellett, hogy az iskolanyitás a foci EB megtartása miatt fontos. Ügyvédként nyilván megtanulta, hogyan kell nyomni a bullshitet. Mi viszont jobban szeretjük, ha valaki őszinte és egyenes.