Valami nem stimmel a Fidesz toronymagas fölényével!

Tegnap az összes vezető orgánum szalagcímben hozta, hogy a Fidesz támogatottsága 2011 óta újra 40% felett van. A Medián felmérése szerint egész pontosan a megkérdezettek 44%-a gondolja úgy, hogy jó irányba mennek a dolgok hazánkban.

NarancsSikoly_comicstyle

A hír olvastán az első gondolatom az iszonyaté volt. Jeges satu fogta körül a szívemet, s azt mondtam, ez nem lehet igaz. Hát mi a fene folyik ebben az országban? Kik ülnek a nyakunkon, és kiket mozgatnak? Hát tényleg ennyire sötétek, hülyék, birkák, megvezethetőek, mindenbe beleszaróak az emberek? Igen, ezt gondoltam. Meg még azt is, hogy szedem a sátorfámat, batyumba a családomat, s húzok el innen olyan messzire, hogy pár év múlva még térképen se tudjam megmutatni a hazámat.

Aztán lecsillapodtam, s elkezdtem gondolkodni. Mert valami itt nagyon nem stimmel. Több okból sem. Ha tényleg ennyire toronymagasan vezetnek, akkor miért utasítanak el minden vitát, párbeszédet, miért megy le Orbán Viktor a béka segge alatti színvonalra a Parlamentben az ellenfeleivel szemben? Ha annyira magabiztosak, miért kell pitiánerkedniük plakáttörvénnyel, Jobbik-betiltással, ostoba sorosozással?

Nem engedhetnék meg maguknak azt a nagyvonalú viselkedést, hogy egy kávéval a kezükben legyintenek, s azt mondják:

- Jól van, pancserkáim, mondjátok csak a magatokét, nincs jelentősége!

De az az izzadságos erőlködés, amely a Fideszt jellemzi, valahogy nincs összhangban a hurráoptimista számokkal.

Talán ezek a felmérések is annyira hitelesek, mint az összes többi „sikertörténet” az országban?

Pl.

1. A felcsúti kisvasút állandóan tele van utasokkal.

2. A Puskás Akadémia csapatában hemzsegnek a fiatalok.

3. Kósa Lajos egy kommunikációs zseni.

4. Farkas Flóri talpig becsületes.

5. Ráhel és Pista a saját lábukon állnak.

6. Orbán sohasem volt és ma sem vagyonos ember.

7. Rogán egy húszéves Camping-kerékpárral közlekedik.

8. Mészáros nem egy tökfej, s tényleg hosszú évek kitartó gázszerelésének köszönheti mesés vagyonát (a Jóisten, a szerencse meg Orbán mellett persze)

9. Az egészségügy virágzik, nem zár be a Hospice Ház, nem szüntetik meg Miskolcon a világhírű Gyermekegészségügyi Központot, van pénz a daganatos betegek gyógyszereire, van fűtés a kórházakban, a koszt kiváló, a betegeket nem cserélik össze, nem alázzák meg, nem kezelik félre, egymás sarkát tapossák a háziorvosok a praxisokért, minden betegre három orvos jut.

10. A magyar oktatás a világ élvonalában hasít, a diákok nem túlterheltek, piacképes tudást kapnak az iskolákban, az intézményeknek mindenre van pénzük, nem a szülőknek kell bevinniük az utolsó krétát is.

11. A bérekből mindenki tisztességesen megél, nem létezik dolgozói szegénység, a családok azon tanakodnak nyaranta, hogy világkörüli útra menjenek-e, avagy vegyenek-e egy újabb ingatlant a megtakarított pénzükből.

Talán a közvéleménykutatások számai is Isten kegyelméből ilyen kedvezőek, mert az országunknak végre hitvalló kormánya van?

Vagy kezeljük ezeket az adatokat Churchill szellemében, aki azt mondotta volt: Csak abban a statisztikában hiszek, amelyet én hamisítottam?

Alig fél év múlva kiderül. Mindenesetre, ha 2018 áprilisában újrázik a Fidesz, néhány évvel később elmondhatjuk: Magyarország nem lesz, hanem volt. Egyszer. Régen.