A Fidesz és a hét főbűn

Ismeretes, hogy a Fidesz liberális pártként indult, aztán magára vette a keresztény, hazafias álcát és eljátsszák, hogy egy konzervatív, erkölcsös pártról van szó. A lóláb azonban nagyon kilóg. Nem kell ahhoz a távoli múltba pillantanunk, hogy lássuk, a Fidesz a kereszténység álarca mögött egy velejéig romlott, gonosz társaság. A hét főbűn a keresztény egyházak tanítása szerint olyan, melyet minden, magát kereszténynek valló embernek kerülni kell, egyfajta morális mérce, melyen a Fidesz százszor és ezerszer megbukott már.

1. Kevélység

A kevélység önmagunk mások fölé helyezését, az önbizalom túltengését jelenti. Számos példa van erre a Fideszben. Amikor Demeter Márta felszólalásában arról kérdezte Orbán Viktort, hogy nem lehetséges-e, hogy jelenleg ő a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat, Orbán csak annyival reagált, hogy boldog karácsonyt kívánt - ez a pillanat nagyon súlyos volt és megmutatta, hogy mennyire semmibe veszi a Fidesz az ellenzék munkáját. Ezt azóta is folytatják, érdemi hozzászólás helyett csak a gyurcsányozás folyik a kormánypárti oldalon, ami egy borzasztó hatalmi gőg eredménye. Az ilyen vezetők viszont eddig még mindig elbuktak. A Fudan Egyetemhez is ebből az arroganciából fakadóan ragaszkodnak, pedig rajtuk kívül mindenki látja, hogy nem szolgálja az ország érdekeit.

2. Fösvénység

Az a zsugori ragaszkodás, amivel a megszerzett vagyont félti a tolvaj. Nemcsak a kapzsiságot jelenti, amivel megszerzi a vagyont, de jelenti azt is, amikor az ember nem becsüli meg azt, amije van. A Fidesz talán legnagyobb fösvénye Kósa Lajos, akinek személyéhez köthetően rengeteg érdekes dolog derült ki a vagyonát illetően, úgy mint hirtelen a semmiből megnövő házak, sokmilliós állami támogatás, nem is beszélve a csengeri örökösnővel történtekre. De ide sorolhatjuk Mészáros Lőrinc hihetetlen gazdagodását, a közpénzek alapítványokba történő kiszervezését, az ellopott 3000 milliárdnyi magánnyugdíjpénztári vagyont és még sorolhatnánk. Boldog István, akit hivatali vesztegetéssel vádolnak, szintén ide tartozik, akárcsak Mengyi Roland. Hosszú lenne ez a sor is, ha minden érintett nevét ismernénk.

3. Bujaság

A Szájer-Kaleta-Borkai hármas bebizonyította, hogy a Fideszben nincsenek erkölcsi határok. Szájer egy élethazugságban élt, tulajdonképpen saját maga ellen írta az Alaptörvényt. Aztán minden borult, amikor egy este kisgatyában, extasy-val teli hátizsákkal az ereszen lógva kellett menekülnie egy kolbászpartiból, kijárási tilalom idején. Borkai egy yachton kólázott prostikkal, emlékezetesen lyukas zokniban, Fekete Pákóra ütemesen mozogva. És még ez mind semmi volt Kaleta Gáborhoz képest, akinek több mint 19 000 pedofil fotó volt a céges gépén. És most egy újabb nagykövetet hoztak haza kísértetiesen hasonló módon, erkölcstelen viselkedés miatt, Bangkokból, Bus Szilvesztert. És vajon hányan lehetnek még?

4. Irigység

Mindannak irigylése, amit mások birtokolnak és az a bosszúság, amit az okoz, hogy másnak van valami olyanja, ami nekünk nincs. A Fidesznek ez annyiból nem okoz gondot, hogy nem pörög ezen, hanem fogja és elveszi. Így történt, hogy szinte a teljes Balaton fideszes kézben van, de egész megyényi területeket birtokolnak már különböző Fidesz-közeli emberkék.

5.Torkosság

Legyünk ennél a pontnál egy picit megengedőbbek, mindenki szeret(ne) jókat enni. A mértéktelenség azonban nem vezet jóra. Amikor Orbán felköltözött a Karmelitába, hamar híre ment, hogy fillérekért főzött rá a Gundel. Aztán vegyük Németh Szilárdot, aki nokedli nélkül is befalja a csülkös pacalt és tűz nélkül is képes főzni. Nem ezek a legnagyobb problémák, hanem az, hogy Magyarországon rengeteg embert érint a dolgozói szegénység, azaz hiába dolgoznak 4 héten át, a fizetésük csak ennek töredékére elég. Szokták mondani, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék, ami egyébként elég embertelen - de aki dolgozik, az sem eszik ebben a nyomorult országban. Négyévente van krumpliosztás a Fidesz részéről - a legszánalmasabb beismerése annak, hogy nem tudnak kormányozni. Ők zabálnak, mi nyomorgunk.

6. Harag

A harag általában bosszúvággyal egészül ki és egy olyan ember iránt érezzük, aki megsért minket. Nos, a Fidesz ellenségkép-generálásának talán legnagyobb alakja Soros György. Az a Soros György, aki a fél Fidesz-frakciót kitaníttatta, aki nélkül sehol nem lennének, aki milliós összegekkel támogatta a Fiatal Demokratákat, akiknek a liberalizmus értékei olyannyira fontosak voltak. Aztán fordult a kocka és jött az ál-konzervativizmus meg Stop Soros-kampány...

7. A jóra való restség

Akinek hatalmában áll valami jót tenni, de nem teszi meg, az elköveti ezt a főbűnt. Amikor a pandémia alatt a bezárt boltok, éttermek, szórakozóhelyek nem kaptak támogatást, amikor a munkanélküli segély időtartamát és összegét nem növelték, amikor az EU-s pénzeket nem arra fordították, amire kellett volna, hogy támogassák belőle a magyar embereket, mindig bebizonyította a Fidesz, hogy a keresztényi erkölcs még nyomokban sem fedezhető fel a pártban.

 

+1. Hazugság

A hazugságot a 8. főbűnként is szokták emlegetni. Elég, ha csak a pandémia alatti, hibás, hazug kormányzati kommunikációra gondolunk. Sokan amiatt bizonytalanodtak el, hogy kérjenek-e oltást, mert ezt az érzést keltette bennük a kormány kommunikációja. Ez pedig emberéletekben mérhető, súlyos dolog, amire nincs bocsánat. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója személyesen is felel ezért.