Kedves Fidesz! Nem Sorost, hanem a Kaszást kellene megállítani! - Már külföldön is téma a magyar egészségügy lesújtó állapota

KorhazPropaganda

Katasztrofálisan teljesít a magyar egészségügy. Igen, látjuk, érezzük, tapasztaljuk a saját bőrünkön. A propagandistákon meg a szemellenzős kormánypárti hisztérikákon kívül mindenki tudja. Azonban most egy nemzetközi testület, a francia székhelyű Egészségügyi Fogyasztói Központ felmérése is megerősítette ezt – számolt be a HírTV Híradója.

Az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) 2005 óta készül, Magyarország az elérhető 1000 pontból 584-et ért el az idén, a lengyelekkel holtversenyben a 29-30. helyen végeztünk. Mögöttünk csupán néhány balkáni ország és Litvánia áll.

Emlékezhetünk, a tavalyi év nagy Fidesz-újítása volt, hogy hazugságnak és álhírnek neveztek minden kritikát és véleményt, ami az egészségügy helyzetét emelte fókuszába.

A Magyar Időkkel íratták meg, hogy a várólisták jelentősen csökkentek, miközben még az OEP honlapja is az ellenkezőjéről tanúskodik.

Ugyancsak 2017-es botrány, hogy az ország egyetlen, a gyógyíthatatlan betegek utolsó napjait is méltóvá tevő Hospice Házára nem jutott állami támogatás, egészen pontosan 50 millió forint, így az intézmény a csőd közelébe került, a kormánynak pedig csak cinizmusra futotta. Akkor példátlan társadalmi összefogás kezdődött az intézmény megmentéséért, mely azóta is napról napra küzd a túlélésért.

Friss hír, hogy a budapesti Hospice Ház testvérintézménye, a gyermekek ellátására specializálódott pécsi Dóri Ház is lehetetlen helyzetbe került. A Magyar Nemzet készített riportot a helyszínen, és a cikkben megszólaló 16 éves bentlakó, izomsorvadásos kislány kért segítséget az intézmény fennmaradása érdekében.

A mentődolgozók fizetésemelése relatív, az egészségügyi szektorból óriási az elvándorlás, nincs elegendő háziorvos (hiánytérkép ITT), az orvostanhallgatók fele már az egyetemről külföldre készül. A kórházakban embertelen körülmények uralkodnak, és nagyon sokaknak gyógyszerért is órákat kell utazniuk a legközelebbi gyógyszertárba. Az orvosok borzasztóan leterheltek, ezért fordulhat elő az, hogy a sürgősségin halnak meg betegek, mert nem tudják időben ellátni őket.

De Balog Zoltán szerint minden ilyesmi csak álhír, sőt, párttársa, Csöbör Katalin pedig nő létére volt olyan gátlástalan, hogy méhnyakrák-előadásnak álcázva nyomja a propagandát kamaszoknak.

A magyar egészségügy romokban, s erről már külföldi „papírunk” is van. Nem Sorost, hanem a Kaszást kellene lassan megállítani, nem, kedves Fidesz?